ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Δικάζεται σήμερα ο διακεκριμένος προπονητής Tae Kwon Do που κατηγορείται για ανάρμοστή συμπεριφορά και ότι απαιτούσε μέχρι και … μασάζ

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε σκάσει σα βόμβα στο πανελλήνιο η είδηση, ότι διακεκριμένος προπονητής του Taekwondo, με χρυσά μετάλλια στην Ευρώπη, βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής μετά από καταγγελίες ανήλικων αθλητών του, οι οποίοι μεταξύ άλλων είχαν καταγγείλει ότι ο δάσκαλος συμπεριφερόταν ανάρμοστα απέναντι τους, απαιτώντας ακόμα και… μασάζ.

Ο 47χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ο οποίος είχε κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος και  προπονούσε αρκετά παιδιά σε Ηράκλειο και Λασίθι, αναμένεται να καθίσει, σήμερα, Τρίτη 16/05, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου με βασική κατηγορία αυτή της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος τελικά τεσσάρων ανήλικων.

Ο ίδιος αρνείται με σθένος τα όσα του αποδίδονται και αυτή ήταν η γραμμή που είχε τηρήσει εξ αρχής.

Μάλιστα, την ημέρα της απολογίας του «λύγισε» στο γραφείο της ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα καταγγέλλονται για το άτομο του είναι άκρως ατιμωτικά και δεν έχουν καμία βάση. Τότε είχε ισχυριστεί ότι οι καταγγελίες σε βάρος του ήταν κατευθυνόμενες από ανταγωνιστή.

Πρώην αθλητές, ανήλικοι και ενήλικοι, την περίοδο των καταγγελιών είχαν υποστηρίξει στις καταθέσεις που είχαν δώσει ενώπιον των προανακριτικών Αρχών, ότι ο δάσκαλος απαιτούσε να του κάνουν μασάζ και σε περίπτωση άρνησης ή δυσφορίας, η συμπεριφορά του ήταν τιμωρητική απέναντι τους.

«Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…». Αυτή ήταν μία φράση που σύμφωνα με καταθέσεις φέρεται να χρησιμοποιούσε τακτικά ο κατηγορούμενος προπονητής, ως μια μορφή εκφοβισμού ή απειλής στους αθλητές του, που δεν του έκαναν τα χατίρια ή δεν τα πήγαιναν καλά στους αγώνες.

Ο 47χρονος περιγράφεται ακόμα ως ένας σκληρός προπονητής, που δεν είχε σε τίποτα να ρίξει σφαλιάρα σε αθλητή ή να του βαρέσει κλωτσιά στα γεννητικά όργανα αν εκνευριζόταν.

Ακόμα, καταγγέλλεται ότι έκανε μπάνιο, έβγαινε με την πετσέτα και τούς… παρέδιδε μαθήματα «σωστού πλυσίματος γεννητικών οργάνων», επιδεικνύοντας το μόριο του.

Στον αντίποδα, υπήρξαν μαρτυρίες που υποστήριζαν ότι ο 47χρονος ναι μεν ήταν σκληρός προπονητής και εξωθούσε τους αθλητές στα όρια των αντοχών τους, ακόμα και με καψόνια, όμως σε καμία περίπτωση δεν τους είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ