ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ανησυχία για τα Νοσοκομεία του νησιού – Ξεκινούν σήμερα κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, για το νοσοκομείο της Σητείας, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας. Η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σητείας έχει απομείνει μόνο, με μία Παθολόγο που δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει, ενώ με έναν Παθολόγο έχει απομείνει και η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Στις 11:00 το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή θα επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στην 7ηΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας.

Στις 17:00 το απόγευμα θα κλείσουν προειδοποιητικά τον ΒΟΑΚ προς Άγιο Νικόλαο και στις 18:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Πλατανάρια.

Mε απόφαση του δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σητείας θα παραμείνουν κλειστά, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα εστίασης της Σητείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

νοσοκομείο σητείας

Ανησυχία για τα νοσοκομεία από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Κρήτης

Εντωμεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου για την Δημόσια Υγεία στην Κρήτη, κρούουν με κοινή ανακοίνωσή τους, οι τέσσερις Ιατρικοί Σύλλογοι του νησιού, οι οποίοι δηλώνουν πως ένα μήνα μετά από την συνάντηση με την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αναμένουν τις κινήσεις του υπουργείου υγείας οι οποίες ακόμα δεν έχουν γίνει.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι αναφέρονται στα προβλήματα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και άλλων νοσοκομείων, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν κανένα κλείσιμο κλινικής και καμία παγίωση των “εντέλλεσθε”, κάτι που στα νοσοκομεία του Ηρακλείου γίνεται κατά κόρον.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ