ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο

O απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού υπερέβη τους 1.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 260 νέους θανάτους να έχουν καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 1.019 και των ανθρώπων που έχουν επίσημα καταγραφεί ως νοσούντες από τον ιό στους 17.089.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου παρατηρείται μια αύξηση θυμάτων της τάξεως των 34% σε σχέση με χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου του 2020. Είναι η μεγαλύτερη αύξηση θυμάτων από τις 18 Μαρτίου που είχε σημειωθεί ρεκόρ ημερήσιας καταγραφής νεκρών σε μία ημέρα.

Ειδικότερα, στην Αγγλία καταγράφηκαν 246 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό απεβίωσαν και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τους 935 σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. «Όλοι οι ασθενείς ήταν ηλικίας μεταξύ 33 και 110 ετών, εκτός 13, οι οποίοι ήταν ηλικίας 63 έως 99 ετών με υποκείμενα νοσήματα», αναφέρει η ανακοίνωση των βρετανικών υγειονομικών αρχών.

Τέσσερις επιπλέον θάνατοι σημειώθηκαν στην Ουαλία, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στην εν λόγω περιοχή στους 38. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ουαλία είναι συνολικά 1.093.

Στη Σκωτία κατέληξαν εξαιτίας του Covid-19 άλλοι επτά άνθρωποι. Συνολικά τα θύματα του νέου κορωνοϊού στη Σκωτία είναι 40. Κλείνοντας στη Βόρεια Ιρλανδία δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον φονικό ιό ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στην εν λόγω περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στους 15.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ