Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Την αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου ζητούν κάτοικοι και επιχειρηματίες

Eπιστολή προς: Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή, Δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση επιδιορθώσεων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Πλάτανος – Σφηνάρι – Κάμπος – Αμυγδαλοκεφάλι»

Αξιότιμοι κύριοι

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου, είμεθα υποχρεωμένοι να επισημάνουμε την ύπαρξη ορισμένων προβληματικών τμημάτων του οδικού δικτύου Πλάτανος – Σφηνάρι – Κάμπος -Αμυγδαλοκεφάλι, τα οποία εμποδίζουν την ομαλή διέλευση των τουριστικών λεωφορείων αλλά και των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Αποτέλεσμα αυτής της παρεμπόδισης είναι η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που πραγματοποιούν τον γύρο της Κρήτης, μέσω της Δυτικής  Κισάμου, αλλά και όσων κατευθύνονται στις παραλίες  Λαφονησίου και Φαλασάρνων.

Τα επίμαχα σημεία παρεμπόδισης της ασφαλούς κυκλοφορίας παρατηρούνται κυρίως στη διαδρομή από Σφηνάρι μέχρι Κάμπο και τα οποία χρειάζονται αναγκαίες βελτιώσεις ώστε η οδική κυκλοφορία να καταστεί ανεμπόδιστη και ασφαλής.

Ας επισημάνουμε ότι οι τεχνικές επεμβάσεις αυτές, στον παρόν στάδιο, δεν είναι μεγάλης εμβέλειας, είναι όμως απολύτως απαραίτητες για την ομαλή αποκατάσταση της κυκλοφορίας, κυρίως των τουριστικών λεωφορείων, τα οποία αρνούνται, επαναλαμβάνουμε αρνούνται, να πραγματοποιούν τη διαδρομή αυτή, εφόσον δεν γίνουν οι διορθώσεις στα επίμαχα τμήματα.

Περιττεύει να τονίσουμε περισσότερο τη σημασία των παρεμβάσεων τούτων που θα αποκαταστήσουν την ομαλή κυκλοφορία.

Παρακαλούμε όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος Κισάμου κινητοποιήσουν άμεσα τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αποκατάσταση των υπαρχουσών προβληματικών τμημάτων του Επαρχιακού Δικτύου Πλάτανος – Σφηνάρι – Κάμπος – Αμυγδαλοκεφάλι. Ειδικά τώρα που αρχίζει πάλι η τουριστική κίνηση.

Προσθέτουμε ότι το αναφερόμενο τμήμα της επαρχιακής οδού είτε δεν αναφέρεται στο Google είτε αναφέρεται ως μη προσβάσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας το ελέγξουν οι υπηρεσίες σας, πράττοντας τα δέοντα.

Ευχαριστούμε για την προσοχή που θα δοθεί για την επίλυση των αναφερόμενων θεμάτων. Λόγω της ανωμαλίας αυτής του οδικού δικτύου, πολλά τουριστικά καταστήματα της περιοχής έχουν περιέλθει σε δεινή θέση και απαιτείται άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Εκ των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής

Γεώργιος Τζανακάκης