Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Πρώτο βραβείο για το 3ο Δημοτικό Σχολείο στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Οδική Ασφάλεια

Το Σάββατο 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος” στα Χανιά,  η τελετή βράβευσης των μαθητών των σχολείων που συμμετείχαν στον 5ο Μαθητικό – Φοιτητικό Διαγωνισμό Πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων ‘’ο Άγιος Χριστόφορος’’.

Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, το Επιμελητήριο και άλλους φορείς.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη, του βουλευτή κ. Λογιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή, των Αντιδημάρχων των Δήμων  και εκπροσώπων φορέων.
Τον Δήμο μας εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας κ. Γεώργιος Χαχλάκης.

Συνολικά διακρίθηκαν 16 εργασίες των μαθητών.
Ανάμεσά τους βραβεύτηκε και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου για το videoclip με τον τίτλο: “Είναι θέμα Παιδείας” όπου έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία του. Ο Δήμος Κισάμου επιβράβευσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο δωρίζοντας τρία ποδήλατα, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια  σε όλους τους συντελεστές, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας, που για ακόμη μία φορά πέρασαν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων.

“ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”

Tο videoclip με τίτλο «Είναι θέμα παιδείας» δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Στ΄τάξης (2019-2020) του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου.

Αποτελεί ένα από τα έργα που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Μαθητικού Φοιτητικού Διαγωνισμού Πολυμέσων “Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια”.

Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται η προσπάθεια ευαισθητοποίησης για το θέμα της οδικής ασφάλειας από τους μικρούς μαθητές.

Τονίζεται ο σημαντικός ρόλος της παιδείας στην αλλαγή στάσης- νοοτροπίας σχετικά με τη διαμόρφωση σωστής οδηγικής συμπεριφορά και την τήρηση του Κ.Ο.Κ .

Στόχος μας η ασφάλεια στο δρόμο και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Συντελεστές Μουσική: Γιώργος Στρατάκης- Λευτέρης Κουμής

Στίχοι: Μαθητές Στ΄τάξης

Ενορχήστρωση-Εγγραφή-Μίξη ήχου-Mastering: Γιώργος Δημόπουλος

Λήψη video-μοντάζ: Γιώργος Αναγνωστάκης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Κουμής

Τραγούδι σόλο: Γιώργος Κουφάκης, Χαριτίνη Βιολάκη, Μαρία Νικολακάκη, Αριάδνη Γοναλάκη

Χορωδία οι μαθητές της Στ΄τάξης: Βιολάκη Χαριτίνη Γιακουμάκης Αναστάσιος Γοναλάκη Αριάδνη Ζάζα Ρανέμ Καστανοπουλάκης Σταύρος Κοκκινάκη Ηλιάνα Κουνδουράκη Αθηνά Κουτσαυτάκη Αλεξάνδρα Κουφάκης Γεώργιος Μέμα Σερτζιάν Μυλωνάκης Νικόλαος Νικολακάκη Μαρία Νικολακάκης Χαρίλαος Πατερομιχελάκη Λυδία Ντίντα Ρομέο Ντουχάντζιου Θανάσης Ξηρουχάκης Εμμανουήλ Πολυχρονάκη Ιωάννα Ρουπάκη Μαρία Σγουρομάλλης Χριστόφορος Σεργεντάκη Μαρία Σκορδυλάκης Βασίλειος Στύλα Αλίβια Τσιχλάκη Ελευθερία Τσοντάκης Νικόλαος Τσουρουπάκη Ευτυχία Χριστουλάκη Μαρία

Φιλική συμμετοχή: (ρόλος πατέρα): Λεωνίδας Μπαχού, (ρόλος μικρής μαθήτριας): Λυδία Μπαχού, (ρόλος δασκάλας): Ελένη Μαζοκοπάκη, Χρύσα Κωνστανταράκη

Καλλιτεχνική επιμέλεια πανό: Μαρία Ψαράκη

Εκπαιδευτική καθοδήγηση: Αντώνιος Σπανουδάκης, Λευτέρης Κουμής, Ελένη Μαζοκοπάκη