Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Τι γίνεται με τα αποτελέσματα των τεστ;

Σε εννέα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα στον Δήμο Κισάμου, καθώς καταγράφηκε ένα ακόμη σήμερα και συγκεκριμένα σε μια 33χρονη γυναίκα. Από τα εννέα κρούσματα, τα οκτώ αφορούν  ενήλικες και 1  ανήλικη μαθήτρια.

Ωστόσο, καθώς στην περιοχή επικρατεί έκδηλη ανησυχία, αλλά και αγωνία για τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν θα ανακοινωθούν επίσημα, αλλά θα γνωστοποιηθούν σε όσους υποβλήθηκαν τα τέστ και θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση αν εντοπιστούν θετικά κρούσματα.

Καθώς όμως η ανησυχία είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή, αφού εννέα κρούσματα σε λίγες μέρες σε έναν Δήμο 10.000 περίπου κατοίκων δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, ίσως θα ‘πρεπε να γίνει μια έστω και στοιχειώδης ενημέρωση.

Θυμίζουμε ότι τα τέστ της Τρίτης και της Τετάρτης έγιναν στα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού Γραμπούσας καθώς και τα μέλη των οικογενειών των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων που δεν είχαν  ελεγχθεί νωρίτερα. Επίσης, έγινε τεστ σε μαθητές συγκεκριμένου τμήματος του Γενικού Λυκείου Κισάμου, στο οποίο φοιτά μαθήτρια που έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, αλλά και στους μαθητές   και τους εκπαιδευτικούς συγκεκριμένων τμημάτων του 1ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, όπου φοιτούν παιδιά εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό Γραμπούσας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ