Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Στο αυτόφωρο για παθητική κακοποίηση σκύλου στο Νιο Χωριό Γραμπούσας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Προστασία των Ζώων” σχετικά με τη σύλληψη κηδεμόνα σκύλου στη Γραμπούσα.

Η ανακοίνωση:

“Πριν λίγες μέρες (8-10) ενημερωθήκαμε από περίοικους ότι σε ερημική περιοχή κοντά στο Νιο Χωριό Γραμπούσας, υπάρχει ένας αλυσοδεμένος σκύλος.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες: «Ο σκύλος-χρώματος λευκού- βρίσκεται πολύ καιρό στο σημείο χωρίς σπιτάκι δεμένο σε μία ελιά ενώ για φαγητό έχει εντόσθια και υπολείμματα ζώων. Είναι δεμένο με πολύ μικρή αλυσίδα,ενώ ο ιδιοκτήτης  πηγαίνει σπάνια και μένει στο Νιο Χωριό Γραμπούσας. Ο σκύλος είναι πολύ αδύνατος,ενώ τον έχουν δει πολλές φορές να χτυπάει το σκύλο και να του φέρεται άσχημα….»

Στείλαμε αναφορά στο αρμόδιο ΑΤ Κισάμου και στις 11/10 η αστυνομία εντόπισε το σκύλο και τον κηδεμόνα, τον οποίο συνέλαβε και τον οδήγησε στο τμήμα.

Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του τμήματος κος Χατζής, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα αφού η αστυνομία διαπίστωσε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας ήτοι «ήταν αλυσοδεμένος και στερούνταν καταλύματος, δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση, δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα σκεύη νερού και φαγητού και ο χώρος ήταν βρώμικος και γεμάτος περιττώματα». Ο σκύλος απομακρύνθηκε  από το σημείο.

Σύλλογος «Η προστασία των ζώων»ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ