Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Σε πλειστηριασμό βγαίνει το “Skylark” που βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στο λιμάνι

Στον πλειστηριασμό του πλοίου “Skylark” που έχει εγκαταλειφθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο λιμάνι της Κισσάμου προχωρά το Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Κι αυτό γιατί είναι αδύνατον πλέον να παραμείνει το εν λόγω πλοίο στο Κισαμίτικο λιμάνι, καθώς μάλιστα στις αρχές του καλοκαιριού είχε πάρει κλίση και υπήρξε κίνδυνος διαρροής στο λιμάνι των πετρελαίων που είχε στις μηχανές του αλλά και άλλων βλαβερών ουσιών (λάδια μηχανής κ.α.)
Aπό το Λιμενικό Ταμείο Χανίων έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εκποίησης και απομάκρυνσης του σκάφους, καθώς δεν υπάρχει ιδιοκτήτης και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του Λιμενικού Ταμείου να βρεθεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Πλέον ο πλειστηριασμός του πλοίο αποτελεί μονόδρομο έτσι ώστε να βρεθεί κάποιος που θα το πάρει για παλιοσίδερα. Μάλιστα, η τιμή που ορίστηκε είναι χαμηλή, ώστε να αδειάσει το λιμάνι και να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση του.

Ο πρώτος διαγωνισμός θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου και σε περίπτωση που δεν υπάρξει μειοδότης θα επαναληφθεί και δεύτερη φορά.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Δημήτρης Μπουντρογιάννης: «Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν να φύγει το σκάφος το οποίο δεν μπορεί να μένει στο λιμάνι της Κισάμου και για αυτό το λόγο και με δικά μας χρήματα απομακρύναμε το φορτίο του πετρελαίου που είχε πάνω του και ήταν περίπου 10 τόνοι.
Σημειώνεται ότι το σκάφος είχε κινδυνεύσει με βύθιση μέσα στον κόλπο της Κισάμου και ρυμουλκά το μετέφεραν στο λιμάνι προκειμένου να το διασώσουν. Η πλοιοκτήτρια όμως εταιρεία εξαφανίσθηκε, δεν πλήρωσε την εταιρεία των ρυμουλκών με αποτέλεσμα το “Skylark” να παραμένει δεμένο στην Κίσαμο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ