Δήμος Κισάμου

Εγγραφές στο Σώμα Αδελφών Νοσηλευτικής & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. Κισάμου

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο Δημαρχείου Κισάμου έγινε ενημέρωση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Ο υπαρχηγός του Σώματος κ. Στέφανος Καπής μίλησε για τις δράσεις των Σαμαρειτών της πρώτης διασωστικής δύναμης της χώρας μας. Η ενημέρωση ήταν κατατοπιστική, ουσιαστική και λίαν ενδιαφέρουσα και αξίζει θερμά συγχαρητήρια, ενώ έγινε παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών με μεγάλη επιτυχία.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο εκπαιδευτής του Τμήματος κ. Γιάννης Κατσιγιάννης που μας είπε πόσο αναγκαίο και απαραίτητο στις μέρες μας είναι να γνωρίζουμε όλοι μας πρώτες βοήθειες, πρώτα για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας και μετά για τον συνάνθρωπό μας, ανεξάρτητα αν έχει ή όχι ενταχθεί καν στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι Σαμαρείτες μας -το καμάρι του τμήματός μας- πραγματοποιούν νέες εγγραφές για την καινούργια σειρά Σαμαρειτών (6η ή 7η αν δεν απατώμαι). Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας, εκ μέρους των αδελφών Ε.Ε.Σ. της Νοσηλευτικής, να κάνω έκκληση στις νέες και τους νέους του τόπου μας από 18 έως 60 ετών να εγγραφούν στο Τμήμα Νοσηλευτικής ή Κοινωνικής Πρόνοιας γιατί η σειρά η δικιά μας -μετά από 24 χρόνια παρουσίας- θέλει ανανέωση. Ο σπόρος της αλληλεγγύης υπάρχει από παλιά.

Το να ενταχθεί κανείς στον Ερυθρό Σταυρό σημαίνει πράξη αξιέπαινη, θαρραλέα, λεβέντικη. Θα πει ότι αποδέχεται τη διαφορετικότητα κατ’ αρχάς και ασπάζεται την πρώτη και σημαντική αρχή του Ε.Ε.Σ. που είναι ο ανθρωπισμός. Η ανθρωπότητα σήμερα αντιμετωπίζει ζωτικά προβλήματα ανεργίας, μόλυνσης περιβάλλοντος, οικονομικής παγκόσμιας κρίσης κ.α. Τα πολιτικά μας συστήματα λειψά και ανεπαρκή καλλιεργούν την απληστία και τον εγωκεντρισμό.

Βιώνουμε καθημερινά τραγωδίες από συρροή  προσφύγων και μεταναστών, κατατρεγμένων, θύματα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Όλοι γινόμαστε ελεύθεροι και ισότιμοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Η ανάγκη δεν ξεχωρίζει ούτε φυλή, ούτε θρησκεία. Είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι. Όλοι οι άνθρωποι κάθε εθνικότητας και χρώματος δεν παύουν να είναι συνάνθρωποί μας και σήμερα είναι τα μεγαλύτερα θύματα της βίας και της εκμετάλλευσης. Δικαιούνται φροντίδα χωρίς μεροληπτικές διακρίσεις.

Ελάτε λοιπόν κάτω από την ομπρέλα της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για ν’ ανθίσει σ’ όλες τις καρδιές των συνανθρώπων μας η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον πλησίον. Ελάτε να γίνουμε πολλοί, να εκπαιδευτούμε και -παρά τα προβλήματά μας- ατομικά, οικογενειακά, οικονομικά κ.α., να μπορέσουμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας όμορφη, να προάγουμε τις αξίες της ανθρώπινης μεταχείρισης όλων των ηλικιακών ομάδων της κοινωνίας μας.

Η αγάπη προς τον πλησίον είναι η λυδία λίθος της αγάπης προς το Θεό. Όσο πλησιάζεις τον συνάνθρωπο τόσο πλησιάζεις και το Θεό.

Για τις εθελόντριες Ε.Ε.Σ. Νοσηλευτικής

Βιργινία Μανουσογιαννάκη – Κατάκη

Υ.Γ.: Για εγγραφές στα τηλέφωνα: Νίκος Κουλιζάκης: 6973 – 985.916 (μόνο πρωί) και Βιργινία Κατάκη: 6940 – 773.177, 28220 – 22.353

Τα μαθήματα Νοσηλευτικής ή Κοινωνικής Πρόνοιας είναι για το 2020.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ