Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κίσαμος: Παιδεία ώρα μηδέν – «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», λένε γονείς και μαθητές και ξεκινούν κινητοποιήσεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στην περιοχή του Δήμου Κισάμου είναι πολλά και χιλιοειπωμένα, ωστόσο -καθώς αυτά όχι μόνο δεν αμβλύνονται, αλλά οξύνονται χρόνο με το χρόνο, γονείς και μαθητές αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα μόνο υποσχέσεις ακούνε, αλλά φως στην άκρη του τούνελ δεν βλέπουν.

Σε έναν τόπο όπου οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάνουν μαθήματα σε αίθουσες – προκάτ εδώ και 5 χρόνια και σ’ αυτά τις Πρωτοβάθμιας οι παρεμβάσεις είναι από λιγοστές έως ανύπαρκτες, ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούν γονείς και μαθητές και να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, ζητώντας άμεσες λύσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τη λύση των πολλών προβλημάτων της Παιδείας.

Και τονίζουν: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ακόμη και το ότι οι μαθητές των Λυκείων κάνουν μαθήματα εδώ και πέντε χρόνια σε προκάτ – κλουβιά μας το παρουσίασαν ως «μεγάλη επιτυχία». Ποια θα ήταν δηλαδή η αποτυχία, αν έκαναν μαθήματα σε παγκάκια;»

Κι όλα αυτά, ενώ εδώ και 30 χρόνια δεν έχει λειτουργήσει κανένα νέο σχολικό κτίριο σε όλο τον Δήμο, με τα υφιστάμενα να αντιμετωπίζουν πολλά και μεγάλα προβλήματα.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ