ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Επενδύσεις μαμούθ σε ξενοδοχεία στην Κρήτη – Ο χάρτης των 11.500 νέων κλινών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζονται να επενδύσουν στην Κρήτη, ένα νησί που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Συνολικά εκτιμάται ότι στην Κρήτη θα προστεθούν το επόμενο διάστημα πάνω από 11.000 κλίνες, οι περισσότερες εξ αυτών σε πολυτελείς μονάδες. Την τελευταία διετία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Ώρα Αιχμής», η Περιφέρεια Κρήτης έχει εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους σημαντικών τουριστικών projects, που αναμένεται να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Άλλωστε, οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού της Κρήτης είναι μεγάλες, καθώς πρόκειται να υλοποιηθούν μια σειρά από έργα υποδομών, όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και ο Βόρειος Οδικός Άξονας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη αεροπορικές εταιρείες έχουν βάλει στα σχέδιά τους την επέκτασή τους στο νέο αεροδρόμιο, το οποίο υπενθυμίζεται πως δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν από το 2027.

Σημαντικές είναι οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στο νησί, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας Μιχάλη Βαμβουκα που τόνισε στην εκπομπή τη δυναμική της τουριστικής βιομηχανίας στην Κρήτη. Με βάση τα αριθμητικά δεδομένα της περιφέρειας 15 νέες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν πάρει το πράσινο φως και με περιβαλλοντικές μελέτες προσθέτωντας στη δυναμική της Κρήτης περίπου 11.527 νέες κλίνες, οι περισσότερες από τις νέες επενδύσεις αφορούν τα Χανιά, ακολουθούν το Λασίθι και το Ρέθυμνο και αμέσως μετά το Ηράκλειο όπου φαίνεται, όμως, να περνά στην αντεπίθεση το 2024 με νέες μελέτες για ανέγερση ξενοδοχείων.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: neakriti.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ