Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: Ο «Oινοχόος» μου, στην Αυλή του Τροπαιοφόρου μας!…

Την Παρασκευή, 9 του Σεπτέμβρη, στις εφτά το απόγευμα

Σε μια ατμόσφαιρα φιλική, οικεία, «ευέλικτη» θέλω να πιστεύω, αγάπης και αυθορμητισμού, θα παρουσιαστεί -ξανά- η συλλογή μου με τα ποιήματα της καρδιάς μου…

Το κρασάκι της σκέψης και της ψυχής, ο «Oινοχόος» μου, ο κεραστής μου.

Επιθυμία και μέλημά μου, ήταν και είναι βέβαια, η παρουσίαση να ‘χει προσέλευση, αλλά και κάποια «συμμετοχή» με κάποιο τρόπο. Μιαν απαγγελία, ένα μικρό χαιρετισμό, μιαν απορία, ένα μικρό σχόλιο, ίσως, απ’ όσο γίνεται πιο πολλά πρόσωπα!

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο Γυναικών Πύργου, το Δ.Σ., ιδιαίτερα την πρόεδρο κυρία Αγγελική Τσικαλάκη φιλόλογο, που θα προσεγγίσει τις ενότητες του βιβλίου, αλλά και θα συντονίσει το δρώμενο.

Καλώς απευθύνθηκε στο πνευματικό και όχι μόνο, δυναμικό της περιοχής για τις απαγγελίες των ποιημάτων, κι έτσι θ’ ακούσουμε τις κυρίες: Ρούλα Δελή, Λίτσα Καλλίνη, Χρυσούλα Μωυσιάδη, Ιωάννα Γεωργιλάκη, Μαρία Λουβιτάκη, Γεωργία Τυράκη…

Είναι τιμή μου και χαρά ν’ ακούω από νέες φωνές, ν’ ανεβάζουν με ευαισθησία και καλοσύνη, τους ταπεινούς μου στίχους.

Θα χαρώ πολύ αν δω τ’ αγαπημένα μου πρόσωπα επίσης που παρουσίασαν με τόση επιτυχία στο Τσατσαρωνάκειο (27/6), να κάνουν ένα  «πέρασμα» από την αυλή της εκκλησίας το βραδάκι.

Θα χαρώ πολύ ακόμη αν δω τις φίλες μου που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην πρώτη παρουσίαση και μου τηλεφώνησαν εξηγώντας μου τους λόγους -απολύτως δικαιολογημένους-, αλλά και με ρωτούσαν πότε και αν δοθεί ξανά η ευκαιρία να ‘ρθουν σ’ επαφή με το βιβλίο…

Θα χαρώ πολύ να προτιμηθεί το μικρό μου πόνημα, που θα διατεθεί αφιερωμένο.

Η τιμή του έπεσε δραστικά, με σαφή πρόθεση να καταστεί ιδιαίτερα συμβολική, συνεπώς, απολύτως προσιτή, ώστε να βρεθεί σε όσο γίνεται περισσότερα χέρια. Όλα τα χέρια!

Ακόμη κι όσοι το έχουν αποκτήσει με κάποιο τρόπο, θα μπορούν  πιστεύω να το χαρίσουν, να το κρατήσουν, να επανέρχονται.

Ακόμη κι ο πιο ασήμαντος στίχος, έχει τον αναγνώστη του.

Στο τέλος του προγράμματος, θα δοθεί ο λόγος σε όποιον επιθυμεί να εκφράσει τη σκέψη του, τη γνώμη του, την επιθυμία του, την απορία του ή την ταύτισή του με μια εικόνα, ή ένα χρώμα.

…Σας περιμένουμε, λοιπόν, με πολλή αγάπη.

Ένα γλυκάκι, θα το γευτούμε, ένα νεράκι, θα το πιούμε, κι ίσως, ίσως, ο Υπερασπιστής της γειτονιάς μας, κατέβει στην Αυλή Του, να πάρει το ποτήρι με το «κρεμ ζι» θαύμα, που γεννά η όποια έμπνευση, και το μεταλλάσει σε καημό ή προσευχή!
Ίσως και ν’ απαγγείλει το…. «κύμα του Μυρτίλου». Μην ξεχνούμε πως οι παλιοί θαλασσινοί του Πύργου δεν προσεύχονταν μόνο στον Άγιο Νικόλα, αλλά και στον αγαπημένο Τροπαιούχο των θαυμάτων!

Σας περιμένουμε. Σας ευχαριστούμε…

ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΕΓΡΕΔΑΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ