Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: Η επένδυση Τσατσαρωνάκη στα Φαλάσαρνα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Aνάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου ήταν και η μεγάλη επένδυση που σχεδιάζει στα Φαλάσαρνα η εταιρεία “Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα ΑΕ”, της οικογένειας Τσατσαρωνάκη.

Αφού είχαν περάσει περισσότερες από 4 ώρες συζήτησης για τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τέθηκαν τα θέματα των επενδύσεων που κυοφορούνται στην Κίσαμο και συγκεκριμένα η επενδύσεις Ανδρεάδη και Λεπτού στον κόλπο Κισάμου, καθώς και οι επενδύσεις της οικογένειας Τσατσαρωνάκη σε Φαλάσαρνα και Λαφονήσι.

Το τέταρτο θέμα σχετίζονταν αποκλειστικά με την επένδυση Τσατσαρωνάκη στα Φαλάσαρνα, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε στο να αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση και αφού παρουσιαστεί αναλυτικά το σχέδιο της επένδυσης, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Να σημειωθεί ότι στην ημερήσια διάταξη τέθηκε η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, η οποία ήταν αρνητική για την επένδυση.
Ωστόσο, παρούσα στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν η εκπρόσωπος της εταιρςίας, Ελένη Τσατσαρωνάκη, που ζήτησε η συζήτηση να αναβληθεί για να υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστεί το σχέδιο αναλυτικά από τους μελετητές της εταιρείας αλλά και να εντοπιστούν και να διορθωθούν οι όποιες ατέλειες υπάρχουν στην υφιστάμενη μελέτη.
Μεταξύ άλλων η κ. Τσατσαρωνάκη ανέφερε: “Ζητώ να μας δώσετε τη δυνατότητα, προτού αποφασίσετε για μια τόσο σημαντική επένδυση, να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το σχέδιο και μαζί να εντοπίσουμε οτιδήποτε τυχόν μπορεί να σας προβληματίσει. Και μετά το συμβούλιο ας λάβει την απόφασή του. Έχουμε αποδείξει ότι μας ενδιαφέρει να επενδύσουμε στον τόπο μας και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του. Αυτό κάνουμε και τώρα. Η επένδυση θα φέρει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο, ενώ θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κισάμου¨.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης τόνισε: “Είμαστε υπέρ των επενδύσεων στον τόπο μας και συζητάμε με όλους τους επενδυτές γιατί αυτό είναι το σωστό. Υπέρ της ανάπτυξης βέβαια, αλλά με κανόνες.

Και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Σταθάκης, σημείωσε ότι και η παράταξη του είναι υπέρ των επενδύσεων, αλλά “πρέπει να μελετάμε όλες τις παραμέτρους για να αναπτυχθεί σωστά η περιοχή, κάτι που νομίζω πως όλοι θέλουμε”

Αρνητικός απέναντι στην επένδυση εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κισσάμου, Γιώργος Φραγκιουδάκης.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκφέρει μεν γνώμη, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό για την όποια απόφαση λάβει το δημοτικό συμβούλιο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ