Δήμος Κισάμου Νομός Χανίων

Κίσαμος: Νεαρή εργαζόμενη έκανε μήνυση στον 60χρονο εργοδότη της για σεξουαλική παρενόχληση – «Συκοφαντίες» λέει ο δικηγόρος του εργοδότη

Με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας συνελήφθη ο 60χρονος υπεύθυνος της καντίνας της μονομετοχικής του Δήμου Κισάμου στο Ελαφονήσι, μετά από μήνυση εργαζόμενης σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο 60χρονος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για  ασελγείς χειρονομίες ή προτάσεις που αφορούν ασελγείς πράξεις, για προσβολή της αξιοπρέπειας άλλου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του και μάλιστα εκμεταλλευόμενος την εργασιακή θέση του παθόντος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η νεαρή εργαζόμενη, ο εργοδότης της, κατάφερε να την απομονώσει και την παρενόχλησε. Η ίδια κατάφερε να διαφύγει σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και ανάφερε το περιστατικό στην αστυνομία.

Ο δικηγόρος του υπεύθυνου της καντίνας, Γιώργος Φραντζεσκάκης, σε ανακοίνωσή του  αναφέρει ότι πρόκειται για συκοφαντίες και πως τίποτα από όσα αναφέρονται δεν έλαβε χώρα. Σημειώνει:

«Αναφορικά με την καταγγελία που έγινε στις 12-9-2023 από εργαζόμενη σε καντίνα στην ευρύτερη περιοχή της Κισάμου σε βάρος προϊσταμένου της για δήθεν σεξουαλική παρενόχλησή της και δημοσιεύθηκε από τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, σας γνωστοποιούμε ότι πρόκειται για μία απολύτως ψευδή, αναληθή και συκοφαντική καταγγελία, καθώς ουδέποτε έλαβε χώρα η καταγγελλόμενη πράξη. Ο καταγγελλόμενος κατόπιν εισαγγελικής εντολής ήδη έχει αφεθεί ελεύθερος και θα προβεί στην άσκηση των δικαιωμάτων που του παρέχει ο Νόμος σε βάρος όλων όσοι τον συκοφάντησαν και ψευδώς τον καταμήνυσαν».

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ