Δήμος Κισάμου

Kίσαμος: Επίσκεψη του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη στο Δημαρχείο

Το Δήμο Κισάμου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μυλωνάκη παρευρέθηκαν όλοι οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και ο Πρόεδρος του ΝΕΣΚ κ. Χουδαλάκης Βαγγέλης.

Αρχικά, ο κ. Βολουδάκης με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, επισκέφθηκαν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου, συνομίλησε με τους διευθυντές και ενημερώθηκε γα τις εξελίξεις όσον αφορά στην ολοκλήρωση και εγκατάσταση των εργαστηρίων ΕΠΑΛ, στην επικείμενη κατεδάφιση του υφιστάμενου σχολικού κτιριακού συγκροτήματος καθώς και για την έγκριση του προτεινόμενου κτιριολογικού.

Η συζήτηση συνεχίσθηκε στο γραφείο του Δημάρχου όπου ο βουλευτής Ν.Δ. Χανίων ενημέρωσε ο ίδιος την Δημοτική Αρχή για τις εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τον Δήμο Κισάμου και αφού ζήτησε να ενημερωθεί για τα τρέχοντα, εξέφρασε άλλη μία φορά την πρόθεσή του να βοηθήσει και να συνεισφέρει προς την επίλυση και ολοκλήρωσή τους.

Ειδικότερα, μετέφερε στην Δημοτική Αρχή ότι, σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ενημερώθηκε για την νέα Πρόσκληση ΕΣΠΑ που ανοίγει μέσα στον ερχόμενο μήνα και αφορά Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων στην οποία μπορεί να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί το έργο «Βελτίωση Άρδευσης Σφηναρίου με Αξιοποίηση Χειμέριων Απορροών-Β’ Φάση». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι εφόσον, εδώ και καιρό η μελέτη είναι έτοιμη, περιμέναμε να βρεθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο και να λυθεί εν μέρει το αρδευτικό πρόβλημα του Πλατάνου.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μείζον θέμα του ΒΟΑΚ, με τον Μανούσο Βολουδάκη να μεταφέρει την πληροφορία από το Υπουργείο Υποδομών ότι μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι θα υποβληθεί για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων που αφορά στο τμήμα Χανιά-Κίσσαμος. Όσο για την Παράκαμψη Κισσάμου, επεσήμανε ότι στόχος είναι να προχωράνε οι διαδικασίες παράλληλα ώστε να έχει ολοκληρωθεί με την παράδοση του ΒΟΑΚ.

Όσον αφορά στο Λιμάνι Καβονησίου που επίσης τέθηκε το θέμα στη συζήτηση, ο κ. Βολουδάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι, κυρίως λόγω των ενστάσεων από την Αρχαιολογία, έχουν μείνει λίγο πίσω χρονικά οι διαδικασίες. Βέβαια, τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές ότι προχωράει η τροποποίηση του σχεδίου χωροταξικής οργάνωσης (master plan) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε για την χωροθέτηση της μαρίνας. Σε κάθε περίπτωση τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Χανιώτης Βουλευτής τόνισαν ότι παρακολουθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με το Λιμάνι και είναι σε συχνή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Βιριράκη Δημήτρη.

Τέλος, αναφέρθηκαν στο άλλο φλέγον θέμα της περιοχής, αυτό των αγροζημιών από τα ανεπιτήρητα ζώα και συμφώνησαν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί μετά την αλλαγή του νόμου και την επιβολή των προστίμων. Ο κ. Βολουδάκης, διαβεβαίωσε την Δημοτική Αρχή ότι παρακολουθεί το θέμα και με την από κοινού προσπάθεια μπορεί να βελτιωθεί και περαιτέρω η κατάσταση, μέχρι να φτάσουμε στην εξάλειψη του μεγάλου αυτού προβλήματος που πλήττει πραγματικά την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης, στο τέλος της συνάντησης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μανούσο Βολουδάκη για το αμείωτο και έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Κίσαμο και τα θέματα της περιοχής. Επιπλέον, τόνισε την σημαντική συμβολή του στη επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο μας, τόσο με τις προτάσεις του για αλλαγή νομοθεσίας όπως αυτή που αφορά στα ανεπιτήρητα ζώα και με την εισήγησή του για τροποποίηση νομοσχεδίου με αποτέλεσμα την έγκριση θέσης ΣΜΑ του Δήμου Κισάμου, όσο και με την μεσολάβησή του στο ΥπΑΑΤ και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος άρδευσης του δυτικού τμήματος της Κισσάμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ