Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Εντυπωσιακό βίντεο αποτυπώνει την σπάνια ομορφιά των Τοπολίων

46 χιλιόμετρα μακριά από τα Χανιά, στον δήμο Κισσάμου, βρίσκεται ένα μικρό αλλά πολύ γραφικό χωριουδάκι. Χτισμένο στη δυτική πλαγιά της κοιλάδας του Τυφλού ποταμού, το χωριό Τοπόλια ξεχωρίσει για την ηρεμία και το απόλυτα παραδοσιακό χαρακτήρα του που προσελκύει κάθε χρόνο λίγους «ψαγμένους» τουρίστες.

Οι λίγοι περισσότεροι από 100 μόνιμοι κάτοικοι, καταβάλουν προσπάθειες να διατηρήσουν την ιδιαιτερότητα της κοινότητάς τους και να μπορούν να προσφέρουν αυθεντικές στιγμές Κρήτης σε κάθε επισκέπτη που θα φτάσουν μέχρι τα δυτικά του νησιού…

Με την ιστορία τους να πηγαίνει πίσω μέχρι τον 16 αιώνα μ.χ., τα Τοπόλια Χανίων έχουν συνδεθεί δικαιολογημένα με το κοντινό Τοπολιανό φαράγγι που κρύβει εικόνες άγριας ομορφιάς και ιστορικά αξιοθέατα όπως  το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με το ομώνυμο εκκλησάκι, το οποίο εορτάζει την τρίτη ημέρα του Πάσχα.

Στο χωρίο ξεχωρίζουν ο δίκλιτος ναός του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Παρασκευής, στου οποίου το εσωτερικό σώζονται σε καλή κατάσταση τοιχογραφίες, η όμορφη κεντρική πλατεία και οι καταπράσινες εκτάσεις τριγύρω του όπου κυριαρχούν οι εκατοντάδες ελιές. Σε κατοικία του χωριού επίσης σώζεται κρήνη των ενετικών χρόνων, η οποία έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από τους ερευνητές.

Στο παρακάτω βίντεο έχετε την ευκαιρία να «πετάξετε» πάνω από τα γραφικά Τοπόλια και να θαυμάσετε τόσο το χωριό όσο και την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής:

Τσαλίκης /Daynight.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ