Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Αντιπροσωπεία της Ένωσης προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης στον δήμαρχο

Χθες, Πέμπτη 25/2/2021, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη, ο Πρόεδρος Βασίλης Κατσικανδαράκης και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, στα πλαίσια συναντήσεων που είχε με συναδέρφους τους στην Κίσαμο για τα τρέχοντα θέματα που τους απασχολούν. Η συζήτηση έγινε παρουσία του προϊσταμένου του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο και Αντιδημάρχων του Δήμου μας.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, έθεσαν ως κύριο θέμα την άμεση αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου σε Λιμεναρχείο, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του σταθμού με ένα πλωτό περιπολικό σκάφος και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στον αποτελεσματικότερο έλεγχο και αστυνόμευση της περιοχής μας.

Η ενίσχυση του στόλου στην Κίσαμο, κρίνεται αναγκαία για την πλήρη αστυνόμευση και επίβλεψη  καθ’ όλη την έκταση της παράκτιας ζώνης του δήμου μας καθώς καλύπτει τον κόλπο της Κισάμου και όλη την δυτική άκρη του νησιού, με τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα περιοχές του Μπάλου, των Φαλασάρνων και του Λαφονησίου.

Όσον αφορά στο θέμα της αναβάθμισης του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου σε Λιμεναρχείο, βρίσκει απολύτως σύμφωνο τον δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη, μετά και την προοπτική των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή μας. Ήδη, υπεγράφη η σύμβαση από το Λ.Τ.Ν. για την εκπόνηση φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην Κίσαμο, το οποίο θα φέρει το Λιμάνι Καβονησίου σε μεγάλη ανάπτυξη, με την δυνατότητα επέκτασης των ακτοπλοϊκών γραμμών από την Κίσαμο σε άλλα λιμάνια της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Επίσης, η προοπτική κατασκευής της Μαρίνας και η λειτουργία του Καταδυτικού Πάρκου ΓραμπΚούσας, θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή, οπότε και ενισχύουν την ανάγκη και της αναβάθμισης του Σταθμού σε Λιμεναρχείο.

Ο Δήμαρχος τόνισε άλλη μία φορά ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης προς τον στόχο αυτό και θα προσπαθήσει από πλευράς του ώστε να κινηθούν και να επισπευτούν οι σχετικές διαδικασίες, προς όφελος των στελεχών και της Υπηρεσίας αλλά και της περιοχής μας.

Τέλος, ευχήθηκε στους λιμενικούς μας καλή δύναμη και τους επιβράβευσε άλλη μια φορά για το έργο τους.