ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Πως θα μπει στην Βουλή εάν εκλεγεί πρόεδρος

Τέλος στα σενάρια για την ένταξη του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί φαίνεται να μπαίνουν για τον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα, με την φιλολογία που είχε αναπτυχθεί τελευταία, αρκετοί μιλούσαν ότι εάν ο κ. Όθων Παπαδόπουλος, που είναι πρώτος στο επικρατείας παρέδιδε την έδρα του, τότε αυτομάτως θα έμπαινε στην Βουλή ο κ. Κασσελάκης.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην δεύτερη θέση των υποψήφιων στο επικρατείας αλλά στο ψηφοδέλτιο των ομογενών, για αυτό σε αρκετά δημοσιογραφικά πηγαδάκια μιλούσαν για ένταξη του έδρανα της Ελληνικής Βουλής, αυτό δεν ισχύει γιατί σύμφωνα με το σύνταγμα δεν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη για το συγκεκριμένο θέμα άρα όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσει στιγμές ΠΑΣΟΚ. Και ο λόγος απλός.

Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, είχε κερδίσει τις εσωκοματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη πρόεδρος του κόμματος δεν μπορούσε να βρεθεί στα έδρανα της Βουλής και για αυτό το λόγο τον αντικατέστησε ο επικεφαλής της Κ.Ο, Μιχάλης Κατρίνης. Κάτι τέτοιο μάλλον θα συμβεί και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με άλλον στην θέση του κ. Φάμελλου.

Πως μπαίνει στη Βουλή ο Κασσελάκης

Στο μοναδικό σενάριο για να δούμε τον Στέφανο Κασσελάκη στην βουλή, εάν φυσικά κερδίσει και τον δεύτερο γύρο, είναι ένα. Να παραιτηθεί ένας από τους τρεις εκλεγμένους του ΣΥΡΙΖΑ, από το ψηφοδέλτιο του επικρατείας (Οθων Ηλιόπουλος, Ελενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης), και οι υπόλοιποι 5 που βρίσκονται σε υψηλότερη θέση από τον ίδιο. Κάτι που δείχνει ότι θα αργήσουμε να δούμε τον Στέφανο Κασσελάκη στα έδρανα της Βουλής.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ