ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Έρχονται χιόνια και στην Κρήτη – Πότε αναμένεται η κακοκαιρία

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρει πως αναμένεται να δούμε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα από την ερχόμενη Παρασκευή.

Ειδικότρα, όπως αναφέρει από το βράδυ της Παρασκευής, ο καιρός θα γίνει «Βορείου ρεύματος» όπως λέμε στη Μετεωρολογία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος. Αυτό σημαίνει πως από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως και το βράδυ του Σαββάτου οι περιοχές που χιονίζει θα είναι οι εξής: Κρήτη, Πήλιο, Σποράδες, Εύβοια, Αττική και Βοιωτία, Βορειοανατολικό Αιγαίο και Κυκλάδες.

Μάλιστα τονίζει ότι ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής προβλέπει ο μετεωρολόγος, χωρίς ωστόσο να αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις που θα θυμίσουν την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Στην ανάλυσή του ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατά πάσα πιθανότητα για την Αττική θα είναι τα ακόλουθα:

– Παρασκευή βράδυ: Πάνω από τα 600-700 μέτρα

– Παρασκευή μεσάνυχτα: Πάνω από τα 500 μέτρα

– Σάββατο ξημέρωμα: Πάνω από τα 300-350 μέτρα (οριακά σε κάποια βόρεια προάστια της Αττικής)

– Σάββατο πρωί: Πάνω από τα 300-350 μέτρα (οριακά σε κάποια βόρεια προάστια της Αττικής)

– Σάββατο μεσημέρι: Πάνω από τα 400-500 μέτρα

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι όντως θα υποχωρήσει η θερμοκρασία από την Παρασκευή με το σκηνικό του καιρού να γίνεται χειμωνιάτικο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ