ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η Κίσαμος… δεν γιόρτασε την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Το πρώτο και μεγαλύτερο γεγονός της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας, ο ξεσηκωμός του 1821 για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό, αποτέλεσε αφορμή για εορτασμούς ανά την υφήλιο, ανεμπόδιστα και δίχως πρόφαση τα περιοριστικά  μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δυστυχώς στον δήμο Κισάμου, σταθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, γι’ αυτό το σπουδαίο γεγονός. Ούτε ένας σημαιοστολισμός, ένας ομιλητής για το χρονικό της ημέρας, στον μητροπολιτικό ναό. Μια τοποθέτηση της Γαλανόλευκης Σημαίας, στην είσοδο της πόλης ή στην είσοδο του λιμανιού ή στο ακρωτήριο Γραμπούσας. Μια φωταγώγηση ενός δημόσιου κτιρίου, π.χ.  του δημαρχείου Κισάμου ή του Μουσείου στο κέντρο της πόλης, με τα χρώματα της σημαίας μας. Νομίζω ότι δεν στοίχιζε χρηματικός  πολύ ή να μας εμπόδιζαν τα μέτρα του κορωνοϊού;

Κύριε δήμαρχε, δεν φτάνει ένα δελτίο τύπου, το μήνυμα του δημάρχου, πρέπει να συνδυάζεται και με ενέργειες, έστω και συμβολικές,  που να αποδεικνύουν και  να τονίζουν το υψηλό εθνικό φρόνημα, την πίστη στα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνικού λαού.

Παρηγοριά στην υποτονική και ελλιπή χροιά  του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας, ήταν  η προσέλευση του κόσμου στον μητροπολιτικό ναό, η εξαίρετη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλοχίου στην Θεία λειτουργία και η διαδικτυακή προσπάθεια, με την επίσης εξαίρετη ομιλία του τέως πρέσβη κ. Κυριακού Ροδουσάκη, που εάν είχε ζητηθεί η μετάδοση της από τα ΜΜΕ της περιοχής μας τουλάχιστον , θα μπορούσε να την παρακολουθήσει πολύ περισσότερος κόσμος.

Ευχαριστούμε την συντονιστική ομάδα του δήμου, όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Αντιδήμαρχο,  για την όποια προσπάθεια της και στην οποία δεν αποδίδουμε καμία ευθύνη για τις παραλειπόμενες  ενέργειες, τις  οποίες πρέπει να τις προάγει και να ζήτα την υλοποίηση τους, η αιρετή ιεραρχία διοίκησης του δήμου Κισάμου.

Με εκτίμηση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου

Σταθάκης Θεόδωρος

Γλαμπεδάκης Βασίλειος

Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ

Ψαράκης Νεκτάριος

Καστανάκης Γεώργιος

Μακράκης Γεώργιος

Πατερομιχελάκη Νικολακάκη Αικατερίνη

Βαρουχάκη Σταυρούλα

Δερουκάκης Εμμανουήλ

Καρτσωνάκης Γεώργιος

Λιουδάκης ΚωνσταντίνοςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ