ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γήπεδο Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: Για 49 χρόνια στον Ερασιτέχνη το 15% των εσόδων

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε πως με ρύθμιση, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21, το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου στον Βοτανικό θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού, όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης.

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται: 

«Ως προς την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σε νεότερη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21, το 15%των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού, όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Η Κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού».

Η  τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21 για το Βοτανικό αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την Δευτέρα το πρωί και ουσιαστικά να ολοκληρωθεί αυτή η αλλαγή με κάθε επισημότητα. Με λίγα λόγια,μέχρι τη μία όπου θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με θέμα το Βοτανικό θα έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση η τροπολογία αυτή.

Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό αποτελεί το τελευταίο μέρος των κινήσεων που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για το Βοτανικό. Από εδώ και έπειτα τα επόμενα στάδια είναι ο διαγωνισμός που θα γίνει για το γήπεδο του τριφυλλιού, αλλά και η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, η οποία είναι αυτή που θα κρίνει το αν θα προχωρήσει το γήπεδο ή όχι.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ