ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φτιάξτε το πιο όμορφο Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι

Η πρώτη μέρα του Μάη είναι εδώ και μαζί με αυτήν έρχεται και μια όμορφη μέρα γεμάτη λουλούδια, χαρά, ηρεμία και βόλτες σε βουνό και θάλασσα – ανάλογα με το που θα προτιμήσετε να πάτε.

Αν έχετε σκοπό να πάτε κάπου -ακόμα και σε κάποιον πολύ κοντινό προορισμό- έτσι ώστε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας πρωτομαγιάτικο στεφάνι, εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε πώς ακριβώς να το φτιάξετε.

Αυτά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι φυσικά λουλούδια (τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα, μαργαρίτες, ανεμώνες, βιολέτες κι ό,τι άλλο βρείτε) καθώς και πρασινάδα (φτέρες, κισσό, πεύκο, έλατο). Πέρα από τα λουλούδια και την πρασινάδα θα χρειαστείτε και μερικά ευλύγιστα κλαριά από λυγαριά ή κληματόβεργες τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη βάση του στεφανιού. Αν πάλι δεν μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους κλαδιά ή δεν έχετε τη διάθεση και την όρεξη να τα ψάξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλλά ευλύγιστο σύρμα. Επίσης θα χρειαστείτε λεπτό σπάγκο και μεταλλικό σύρμα ανθοδετικής ή πετονιά. Αν τέλος θέλετε να κάνετε ακόμα πιο όμορφο το στεφάνι σας μπορείτε να πάρετε και μερικές κορδέλες ή φιόγκους. Η φαντασία είναι δική σας και μπορείτε να δημιουργήσετε ό,τι επιθυμείτε.

Το ιδανικότερο μέρος για να φτιάξετε το στεφάνι σας είναι σε όμορφους αγρούς και λιβάδια έξω από την Αθήνα τα οποία είναι γεμάτα λουλούδια και πρασινάδα. Θα περάσετε πολύ πιο όμορφα από το να το φτιάξετε στο σπίτι σας. Αφού μαζέψετε τα λουλούδια σας χωρίστε τα σε ματσάκια τα οποία θα αποτελούνται από 3-4 λουλούδια και δέστε τα με σύρμα ανθοδετικής. 

thehomeissue_louloudi02

Ξεκινήστε πλέκοντας μεταξύ τους τα κλαδιά σας για να δημιουργήσετε ένα στρογυλλό στεφάνι.

thehomeissue_louloudi03

Αφού φτιάξετε τα ξύλα, ξεκινήστε να πλέκετε πρώτα τα μικρά άνθη σας.

Αφού φτιάξετε τη βάση σας πλέκοντας μεταξύ τους τα κλαριά σας και δημιουργώντας μια κυκλική βάση, αρχίστε να δένετε τα ματσάκια με την πρασινάδα σας πάνω στη βάση. Κόψτε τα κοτσάνια που περισσεύουν και καλύψτε τα κενά που δημιουργούνται με ματσάκια λουλουδιών. Με τον ίδιο τρόπο καλύψτε σιγά-σιγά όλη τη βάση. Αμέσως μετά συνεχίστε βάζοντας μικρά ανθάκια και λουλούδια για να γεμίσετε το στεφάνι σας πριν τοποθετήσετε από πάνω τα πιο μεγάλα. Όσο πιο πολλά βάλετε τόσο πιο όμορφο και πλούσιο θα είναι το στεφάνι σας. Ολοκληρώστε τη δημιουργία σας με μεγάλα λουλούδια (για παράδειγμα τριαντάφυλλα). Αφού τελειώσετε μπορείτε να φτιάξετε με λίγο σπάγκο μια θηλιά για να μπορέσετε να το κρεμάσετε στην πόρτα σας.

thehomeissue_louloudi01

Συνεχίστε μέχρι να καλύψετε όλο το στεφάνι σας και μετά συνεχίστε με τα πιο μεγάλα λουλούδια σας.

Για να φτιάξετε ακόμα πιο γρήγορα το στεφάνι σας και να μπορέσουν να συμμετέχουν και τα παιδιά σας στην όλη διαδικασία μπορείτε να πάρετε έτοιμες κυκλικές βάσεις από φελιζόλ. Πάνω σε αυτές καρφώνετε τα λουλούδια που έχετε μαζέψει και το στεφάνι σας θα είναι έτοιμο πολύ πιο γρήγορα.

Αν σας χτυπήσει και λίγο ο ήλιος, μπορείτε να το βάλετε και στα μαλλιά...

Αν σας χτυπήσει και λίγο ο ήλιος, μπορείτε να το βάλετε και στα μαλλιά…

Έξτρα πληροφορία: Το στεφάνι σας λένε πως πρέπει να μείνει κρεμασμένο στην πόρτα ή την βεράντα σας μέχρι την γιορτή του Αη Γιάννη του Κλήδωνα.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ