Γεύση - Ψυχαγωγία

Εύκολο και αφράτο κέικ καρύδας με μαρμελάδα και 2 αυγά, που δεν χρειάζεται μίξερ

Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό για όλες τις ώρες; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Έτσι, θα μπορείτε να προσφέρετε ένα υπέροχο γλυκό τόσο σε φιλικά πρόσωπα, όσο και στην οικογένειά σας. Αναλυτικότερα:

– 2 βανίλιες
– Μισό ποτήρι σπορέλαιο των 200 ml
– 1 ποτήρι γάλα των 200 ml
– 120 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ καρύδας
– 17 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρινάπ
– 3 κουταλιές της σούπας καρύδα

Κέικ καρύδας – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες στο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα.
– Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά.
– Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.
– Συνεχίζουμε να ρίχνουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά-σιγά.
– Ρίχνουμε την καρύδα και το λικέρ και 2 κουταλιές αλεύρι.
– Θέλουμε το μείγμα να γίνει έτσι όταν το ρίχνουμε με το κουτάλι να πέφτει αργά.
– Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά το πυρέξ ή το ταψί μας.
– Ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Το μείγμα είναι προθερμασμένο με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά (σ.σ. φυσικά αυτό βρίσκεται σε αναλογία με τον φούρνο).
– Μόλις το βγάζουμε σε ένα μπολ έχουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και με ένα πινέλο, το αλείφουμε πολύ καλά.
– Τέλος, πασπαλίζουμε το κέικ, με καρύδα! Εάν δεν έχετε λικέρ, δεν βάζετε.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ