Γεύση - Ψυχαγωγία

Δύο θεότρελοι ναυαγοί “ξεβράζονται” στην Κρήτη!

Η συναρπαστική ιστορία δύο θεότρελων ναυαγών σε έναν κόσμο χαράς, ελπίδας και αλληλεγγύης αποτυπώνεται στην παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος».

Η παράσταση ανεβαίνει από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου και περιοδεύει στην Κρήτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

* ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου διπλή παράσταση στις 11.30 το πρωί και τις 6 το απόγευμα στο Θέατρο «Αστόρια».

* ΡΕΘΥΜΝΟ Σάββατο 3 Οκτωβρίου διπλή παράσταση στις 5 και στις 6.30 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο “Παντελής”.

* ΧΑΝΙΑ Κυριακή 4 Οκτωβρίου διπλή παράσταση στις 11.30 το πρωί και τις 4.30 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο “Ελληνίς”.

Κύρια στοιχεία της παράστασης είναι η ευρηματικότητα στους αυτοσχεδιασμούς, οι παραστατικές κινήσεις των χεριών και των σωμάτων, οι ήχοι, τα βλέμματα, εντυπωσιακά τρικ και μαγικά κόλπα! Λίγα λόγια για την παράσταση… Δυο ξένοι ναυαγούν πάνω σε μια στέγη… στη μέση του πουθενά! Καθώς η στάθμη του νερού γύρω τους όλο και ανεβαίνει αναγκάζονται να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και μέσα από έντονες συγκρούσεις να συνεργαστούν.

Ο ένας μιλάει ελληνικά κι ο άλλος μία ξένη, ακαταλαβίστικη διάλεκτο! Όμως, στον μαγικό χώρο του θεάτρου, όπου όλα είναι εφικτά, οι δυο τους καταφέρνουν, όχι μόνο να συνεννοηθούν αλλά να γίνουν και… φίλοι!

Οι δυο ήρωες, βρίσκοντας τρόπο να επικοινωνήσουν, μας αποκαλύπτουν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία η θέληση και η αλληλεγγύη! Η παράσταση με πολύ χιούμορ και υπευθυνότητα δίνει μια νέα οπτική των καταστάσεων στα παιδιά που χρειάστηκε, όπως οι δύο ναυαγοί, να στερηθούν την ελευθερία τους για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το έργο είναι γραμμένο από τους Ιταλούς συγγραφείς Νίνο ντ’ Ίντρόνα και Τζάκομο Ραβέκιο, σε μετάφραση και διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου. Πρωταγωνιστούν: Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης. Διάρκεια: 75 Λεπτά Εισιτήρια: Από 7 ως 10 ευρώ

www.voltarakia.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ