ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Στον «αέρα» η επιδότηση στην αντλία

Ανατρέπονται όλα για το επίδομα θέρμανσης, καθώς χωρίς κρατική επιδότηση στην αντλία θα κάνει πρεμιέρα το πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.

Έτσι, το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει σε τιμές στην περιοχή του 1,5 ευρώ το λίτρο. Σε αντίθεση με πέρσι όπου η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε τριπλή παρέμβαση για να ενισχύσει τα νοικοκυριά:

  • Υπήρξε επιδότηση στα διυλιστήρια,
  • αυξημένο επίδομα θέρμανσης,
  • με διευρυμένα μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και
  • διπλασιασμός της ενίσχυσης σε περίπτωση εγκατάλειψης του φυσικού αερίου.

Στον «αέρα» η επιδότηση στην αντλία

Για την επιδότηση στην αντλία, ο Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά:

«Η αντλία είναι κάτι διαφορετικό. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κατεύθυνση από τις Βρυξέλλες για έναν σταδιακό περιορισμό επιδομάτων. Το αν οι εταιρείες θα δώσουν βοήθεια προς τον πολίτη, είναι δική τους δουλειά και όχι του υπουργείου. Οι τράπεζες έδωσαν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς, το ίδιο θα κάνουν και οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

«Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την εταιρική κοινωνική ευθύνη των εταιριών, εγώ είμαι υπεύθυνος για την τήρηση του προϋπολογισμού για να μην ζήσουμε εκ νέου μία κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε και πληρώσαμε ακριβά», κατέληξε για το σχετικό ζήτημα.

Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους. Με τα σημερινά δεδομένα στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, δεν αποκλείεται να δούμε τιμές γύρω στο 1,5 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ