Κρητικοί εκτός συνόρων

Ένωση Κρητών Αμαρουσίου : Πλήθος κόσμου στο Μαρούσι

Πλήθος κόσμου – κρητικοί και μη κρητικοί από πολλά σημεία της Αττικής – παρευρέθηκε την Παρασκευή 28 Ιούνη το βράδυ, στο Μαρούσι για το κρητικό γλέντι που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τη μουσική και τα τραγούδια από το συγκρότημα του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και των συνεργατών του Στέλιου Πετράκη στη λύρα, Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά και Ανδρέα Αρβανίτη στο λαγούτο και στην ασκομπαντούρα. Γεύτηκαν αντικριστό, γαμοπίλαφο με βραστό κρέας, σουβλάκια, ντάκο, γραβιέρα και άλλες νοστιμιές. Απόλαυσαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου κρητικών χορών Βασίλη Μουρτζανού και της δασκάλας παραδοσιακών χορών Άννας Μακρή. Την παράσταση «έκλεψε» το παιδικό τμήμα του συλλόγου.

O πρόεδρος του συλλόγου Κωστής Σηφάκης και τα μέλη του .Σ. καλωσόρισαν τον κόσμο, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος και ο τότε αντιπρόεδρος της ΝΔ και νυν υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ