Δήμος Κισάμου

Δωρεές δημάρχου Κισάμου στο Κέντρο Υγείας

Με ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό και  αναλώσιμα ενίσχυσε το Κέντρο Υγείας Κισάμου ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Μυλωνάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μυλωνάκης προσέφερε τα παρακάτω είδη:

1. Μία συσκευή Φλεβικής Απεικόνισης ECO BS300: Η συσκευή Φλεβικής Απεικόνισης αποτελεί βασικό εργαλείο στην επείγουσα ιατρική, ιδιαιτέρως σε νεογνά, βρέφη και παιδιά. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να προβάλλει την πορεία του αγγείου πάνω στο δέρμα του ασθενούς διευκολύνοντας τη φλεβοκέντηση, τις αιμοληψίες και τις ενδοφλέβιες ενέσεις.

2. Ένα Πρόπλασμα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (CPR) Ενηλίκων, PRESTAN PP-AM-100Μ με μανόμετρο: Το Εκπαιδευτικό Πρόπλασμα Α’ Βοηθειών Ενηλίκων χρησιμεύει στην εκμάθηση των θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων, στο πλαίσιο της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (CPR) και Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS).

3. Είκοσι τεμάχια Τεστ Τροπονίνης – Διάγνωσης καρδιακού εμφράγματος: Το Τεστ Τροπονίνης – Διάγνωσης καρδιακού εμφράγματος, αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα στην άμεση διάγνωση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου. Παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου του ασθενούς και διάγνωσης του εμφράγματος του μυοκαρδίου 4 ώρες μετά την εμφάνιση του επεισοδίου παραμένοντας σε ανιχνεύσιμα επίπεδα 6-10 ημέρες μετά.

4. Έναν μετρητή γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης A1Cnow με δέκα ταινίες: Ο μετρητής της Γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου ελέγχου των συγκεντρώσεων γλυκόζης στο αίμα σε διαβητικούς ασθενείς, στη διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη και στον εντοπισμό ασθενών με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη (προδιαβήτη). Παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης της μέσης τιμής γλυκόζης στο αίμα, τους τελευταίους 2-3 μήνες.

Η παραλαβή των ως άνω ειδών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ο διευθυντής κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κισάμου για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση που παρέχει διαχρονικά στο Κέντρο Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «η συνεισφορά του υπερβαίνει τα καθήκοντα ενός αιρετού, ενσαρκώνοντας το αληθινό πνεύμα της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης με άξονα τη συλλογική ευημερία».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ