ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Στις 16,4 μονάδες η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

τις 15,6 μονάδες ανέρχεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega σε δείγμα 1.200 ατόμων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 36,1% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 19,7% ΣΥΡΙΖΑ, το 6,4% ΚΙΝΑΛ, το 5,7% ΚΚΕ, το 3,6 Ελληνική Λύση και το 2,4% ΜεΡΑ 25.

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες το έργο της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα σύμφωνα με το 49% των ερωτηθέντων. Στην ίδια ερώτηση το 42% απάντησε αρνητικά ενώ το 8% ταλαντεύεται στην απάντηση του και μόλις το 1% κατατάσσεται στο «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

«Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;». Στην συγκεκριμένη ερώτηση το 56% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά και το 37% αρνητικά.

6 στους 10 Έλληνες θα έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Απαισιόδοξο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών σχετικά με την επαναφορά της κοινότητας στην κανονικότητα.

Το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της MetronAnalysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega σε δείγμα 1.200 ατόμων απάντησε πως πιστεύει η κοινότητα θα επιστρέψει στην κανονικότητα μετά το 2021. Το 29% απάντησε πως θα επιστρέψουμε μέχρι το τέλος του 2021 και το 14% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει μέχρι τα μέσα του 2021.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αποφασισμένο να το κάνει. Συγκεκριμένα το 63% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση αν θα κάνει το εμβόλιο σε αντίθεση με το 26% που απάντησε αρνητικά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 10%.

Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, σε δείγμα 1.200 ατόμων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά, στην τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, στην τέταρτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πέμπτη ο Γιάνης Βαρουφάκης και στην έκτη ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Προς την σωστή κατεύθυνση κινείται η χώρα σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων στην ίδια δημοσκόπηση.

Στην ίδια ερώτηση το 41% απάντησε πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Κορωνοϊός και οικονομία είναι τα δυο θέματα που «καίνε» τους πολίτες σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, το 42% των πολιτών στην ερώτηση «ποιο νομίζετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;» απάντησε την πανδημία του κορωνοϊού και την ιατρική περίθαλψη και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η οικονομία με 32%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ