Νομός Χανίων

Χανιά: Συνελήφθη ο γονιός – αρνητής μάσκας που ξυλοκόπησε καθηγητή

Στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε ο πατέρας που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά, ενώ αναμένεται και η σύλληψή του.

Είχε προηγηθεί, η κατάθεση μήνυσης από πλευράς του καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για σωματική βλάβη, αφού φέρεται να έριξε κουτουλιά και να κλώτσησε τον εκπαιδευτικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου των Χανίων, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον 39χρονο πατέρα του, μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Ο πατέρας αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στο παιδί του πριν μπει στο σχολείο
Ο εκπαιδευτικός, που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Δράστης: «Το παιδί μου φοβήθηκε και… του έπαιξα μια κουτουλιά»
Ο δράστης σε μιλώντας στην εκπομπή Livenews στο Mega, παραδέχτηκε την πράξη, αλλά ισχυρίστηκε ότι παιδί του πιέστηκε από τον καθηγητή για να φορέσει μάσκα, εντός του σχολείου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι, «πάει να μπει ο γιος μου μέσα, εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει «πάρε μάσκα». Και του λέει το παιδί μου «εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα». Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα. Τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει, «δε θέλω να ξαναπάω σχολείο». Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά».

Για το περιστατικό, παρενέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία όπως ενημέρωσε με ανάρτησή στο Facebook, ειδοποίησε τον εισαγγελέα. «Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: iefimerida.gr