Νομός Χανίων

Χανιά: Συλλαλητήριο μουσικών την Πέμπτη στην πλατεία Αγοράς

Η Σωματειακή Επιτροπή Χανίων του Παραρτήματος Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγο συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα Σωματεία των Χανίων την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς.

Σε ανακοίνωσή τους, οι μουσικοί αναφέρουν “οι χώρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης παραμένουν αυστηρά κλειστοί, όχι γιατί συμβάλουν στη μετάδοση του ιού, αλλά γιατί δεν συμβάλλουν όσο άλλοι κλάδοι στην ανάπτυξη του ΑΕΠ. Αυτή είναι άλλη μια σημαντική «παρενέργεια» της μετατροπής της Τέχνης σε εμπόρευμα.

·Να ενισχυθούν εδώ και τώρα τα Δημόσια Νοσοκομεία σε προσωπικό και μέσα.
·Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας της υγείας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για να μην αναγκάζονται συνάνθρωποι μας να «πουληθούν», για να σωθούν.
·Να ενισχυθούν άμεσα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
·Να γίνονται μαζικά τεστ και ιχνηλατήσεις για τον περιορισμό της επιδημίας.
·Να ανοίξουν οι χώροι Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.
·Να σταματήσει η καταστολή σε βάρος της νεολαίας και των εργαζόμενων.

Η επόμενη μέρα για τον κλάδο μας θα είναι δυσκολότερη από σήμερα. Όσα από τα δικαιώματα μας έχουν απομείνει θα μπουν στο στόχαστρο. Η Κυβέρνηση ετοιμάζει ένα εργασιακό τοπίο που θα διευρύνει την εργασία με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, για να γλυτώσουν οι εργοδότες το βάρος της ασφάλισης, τα επιδόματα των δώρων, τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Αυτή είναι η αιτία που εντείνεται η καταστολή σε βάρος των αγώνων μας και όχι η πανδημία.
Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μας και η αποφασιστικότητα της μεγάλης πλειονότητας των συναδέλφων το διήμερο 13-14 Μάρτη, στρίμωξε την Κυβέρνηση. Χιλιάδες Καλλιτέχνες σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή τους στις δράσεις #artattack ύψωσαν τη φωνή τους κάνοντας καθαρό ότι δε θα αφήσουμε την Κυβέρνηση να «τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί» τα δικαιώματα μας. Η καταστολή και η λογοκρισία δε θα μας φοβίσει, θα μας πεισμώσει θα μας κάνει πολύ περισσότερους.
Δύναμη για μας είναι η ανάπτυξη ισχυρού κινήματος των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, που διεκδικεί ζωή με όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η κοινωνική εξέλιξη.”ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ