Τα δύο αυτά σχολεία συνεργάστηκαν άψογα και στην Κύπρο βρέθηκε μια πολυπληθείς ομάδα από τα Χανιά που αποτελούνταν από μαθητές, εκπαιδευτικούς, στελέχη της εκπαίδευσης και της περιφέρειας Κρήτης, καθώς και την δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η επίσκεψη ανταποδόθηκε τον Οκτώβρη του 2022 από μια αντίστοιχα πολυπληθής ομάδα μαθητών, εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαίδευσης και τον Δήμαρχο Δερύνειας.

Η όλη διαδικασία που κράτησε περίπου ένα χρόνο αποτέλεσε για όλη την ομάδα μια υποδειγματική δράση γνωριμίας της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ, καθώς και προσέγγισης της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Μια εμπειρία που χαράχτηκε βαθιά.

Η ταινία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Μπορείτε να την δείτε:

Επίσης, στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε και ένα video από την επίσκεψη και την εργασία της ομάδας κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  cineΜαθήματα  και οι δράσεις του  σχεδιάζονται και υλοποιούνται  από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, με την έγκριση και την Αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού.

Και αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ.