Νομός Χανίων

Χανιά: Γνώριμη των αρχών η εγκέφαλος πίσω από την απάτη «μαμούθ» – Η σχέση της με το γηροκομείο «κολαστήριο»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου κολαστηρίου στα Χανιά η οποία ενέχεται στην εξαπάτηση και αρπαγή της περιουσίας ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων από εγκληματική οργάνωση με πρωταγωνίστρια την ιδιοκτήτρια γραφείου ευρέσεως εργασίας και συνοικεσίων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη 55χρονη είχε προφυλακιστεί πριν ακόμη αρχίσουν οι αποκαλύψεις για τους θανάτους και την κακομεταχείριση των ηλικιωμένων. Καθώς εμπλέκεται σε σωρεία καταγγελιών για εξαπάτηση συνταξιούχων.

Την υπόθεση πλέον έχει στοιχειοθετήσει και εξιχνιάσει το αστυνομικό τμήμα Κισάμου, αφορά την εξαπάτηση 70χρονης γυναίκας η οποία τον Ιανουάριο του 2019 είχε απευθυνθεί στο γραφείο της 55χρονης αναζητώντας οικιακή βοηθό για να προσέχει τον κατάκοιτο σύζυγο της και το γιο της ο οποίος πάσχει από νοητική στέρηση.

Στην συνέχεια, τέλη του 2020 το αδίστακτο κύκλωμα κατάφερε να πείσει την 70χρονη να στείλει τον άνδρα της στο γηροκομείο «Αγία Σκέπη», όπου κατάφεραν να του αποσπούν και από κει χρήματα. Σημειώνεται πως όταν αποκαλύφθηκαν τα όσα συνέβαιναν μέσα στο γηροκομείο «Αγία Σκέπη», ο ηλικιωμένος έφυγε για περίπου 10 ημέρες από το ίδρυμα. Ωστόσο, η διοίκηση του γηροκομείου τον μετέπεισε να επιστρέψει.

Υπενθυμίζεται ότι η εγκληματική ομάδα κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το πόσο «μαμούθ» των 320.000 ευρώ από την άτυχη ηλικιωμένη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της εξασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες της ιδίας και του συζύγου της. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η 68χρονη ιδιοκτήτρια του γηροκομείου «κολαστήριο» στα Χανιά.

Το ανυποψίαστο ζευγάρι, δεν είχε καταλάβει την πλεκτάνη που είχε στηθεί σε βάρος τους, καθώς η εγκληματική ομάδα των «πέντε» κατάφερνε να αποσπά με διάφορους τρόπους και προφάσεις, χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό. Ειδικότερα, ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος είναι τοπογράφος μηχανικός, είπε στην ηλικιωμένη ότι δήθεν έπρεπε να δηλώσουν στο κτηματολόγιο, ένα χωράφι που είχε στην κατοχή της, κάτι που προφανώς δεν έγινε ποτέ καθώς το πούλησαν και πήραν το αντίτιμό του.

Παράλληλα, η ηλικιωμένη πείστηκε μέχρι και να πουλήσει το αυτοκίνητό της, ωστόσο τα χρήματα, όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, κατέληξαν στα χέρια του κυκλώματος, ενώ την ίδια στιγμή, αποσπούσαν σταδιακά τις συντάξεις της, από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, το οποίο αποκάλυψε την δράση του αδίστακτου κυκλώματος.

ΠΗΓΗ: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ