ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Χανιά: Κλείνουν την Εθνική οδό την Τρίτη οι αγρότες στα Μεγάλα Χωράφια

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Χανίων, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στα Μεγάλα Χωράφια, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση για την επιβίωσή τους, την ώρα που εκατοντάδες αγρότες σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στην Εθνική οδό, στα Μεγάλα Χωράφια, με συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν για αρκετή ώρα μεγάλη ουρά.

«Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών, Μανούσος Σταυριανουδάκης, ο οποίος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για όσα ανακοινώθηκαν μετά τη χθεσινή συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τους αγρότες στο Ηράκλειο τονίζοντας πως πρόκειται για εμπαιγμό της Κυβέρνησης στους αγρότες.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, αναμένεται αύριο Δευτέρα, να λάβουν απόφαση, για το αν θα συμμετάσχουν στην σύσκεψη των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, ενώ την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της Εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια, για όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη.

Τον αγώνα τον Αγροτών στηρίζουν σωματεία και συνδικάτα της πόλης, φοιτητές αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι τονίζουν την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ