ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: Αναβλήθηκε για τις 17 Μαρτίου 2023 η δίκη για το Γηροκομείο «κολαστήριο»

***** БϓϗǠ- Ӈ̅əӇ É`ԏ͠Q׉ӕ͔Jԇ **** ** Ǡ�㱡�ݷ婠맶襟 �򠴧 񧴞 ܤ婡 �婪ﭩ漬孹�Ǡ䧬ﳟ嵳砊��괧񩳴骾�ﵲ 㟭崡頡𯪫婳� 쥠嵨��޳�*

Νέα αναβολή δόθηκε για 2η φορά στην εκδίκαση της υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά, για τους δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων στο γηροκομείο – κολαστήριο.

Η αναβολή ορίστηκε για τις 17 Μαρτίου 2023.

Η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης τον περασμένο Φεβρουάριο όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων μετά την έκδοση ενταλμάτων από το εισαγγελέα, προχώρησαν στη σύλληψη επτά φερόμενων ως εμπλεκόμενων.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, επτά υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας, η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής, αλλά και ο γενικός γιατρός, με τους τρεις τελευταίους να έχουν ήδη προφυλακιστεί. Επίσης, κατηγορούμενοι είναι και εργαζόμενοι στη συγκριμένη ιδιωτική δομή.

Η δικογραφία εστιάζει σε 30 περιπτώσεις θανάτων και σε 8 απόπειρες, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι.

Παράλληλα, αναφέρεται κατά το χρονικό διάστημα της 12ετούς δράσης της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος εκατομμυρίων ευρώ.

Η αναβολή δόθηκε ύστερα από αιτήματα συνηγόρων που δεν μπορούσαν να παραστούν και μετά απο αιτήματα κατηγορουμένων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ