Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: Παρουσίαστηκε η β’ φάση του ερευνητικού προγράμματος ανάδειξης του ιστορικού κέντρου

Την Τρίτη 15/11/2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισσάμου, παρουσιάστηκε  η Β’ Φάση του Ερευνητικού Προγράμματος για την ανάδειξη της Πολεοδομικής και Πολιτιστικής Φυσιογνωμίας του Ευρύτερου Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Κισσάμου από την κ. Δήμητρα Νικολάου, καθηγήτρια του ΕΜΠ και τα μέλη της διεπιστημονικής ερευνητικής της ομάδας.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή και υποστήριξη του Δήμου Κισσάμου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην παρουσίαση αναλύθηκαν τα προβλήματα της πόλης που χρήζουν παρέμβασης και συζητήθηκαν οι κατευθύνσεις σχεδιασμού που σκοπό έχουν τη λειτουργική αναβάθμιση του ευρύτερου ιστορικού κέντρου της Κισσάμου.  Χρησιμοποιώντας ως δείγματα ανάπλασης την οδό Σκαλίδη και την πλατεία Τζανακάκη, παρουσιάστηκε φωτογραφική και σχεδιαστική τεκμηρίωση της προτεινόμενης τελικής τους μορφής και τελική πρόταση για άμεσες ενέργειες υλοποίησης αναγκαίων μελετών εφαρμογής. Στο τελικό στάδιο θα υπάρξουν προτάσεις για τα υπόλοιπα τμήματα του προγράμματος οπότε θα ακολουθήσει και το στάδιο υλοποίησης των απαραίτητων μελετών εφαρμογής και εγκρίσεων για τα τμήματα αυτά .

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης, η αρχιτέκτονας μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων κ. Παπαδάκη Αφροδίτη, μέλη της δημοτικής αρχής, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σταθάκης και κ. Φραγκιουδάκης, ο πρόεδρος του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου κ. Χουδαλάκης και πλήθος κόσμου.

Τρισδιάστατες απεικονίσεις της οδού Σκαλίδη και Πλατείας Τζανακάκη: ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ