ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΠΟΨΗ: Πρώτα επιλέγουμε συνδυασμό και μετά συμβούλους

Φυσικά, το να ψηφίζεις φίλο, κουμπάρο ή συγγενή μπορεί να μην είναι τόσο κακό, ωστόσο όταν επιλέγεις συνδυασμό με βάση μόνο την διαπροσωπική σχέση και όχι ποιος είναι επικεφαλής και ποια η φιλοσοφία της παράταξης, δεν είναι δα και ο καλύτερος τρόπος επιλογής.

Τι εννοώ; Αν αποφασίσεις να ψηφίσεις έναν συνδυασμό μόνο και μόνο επειδή είναι υποψήφιος ο συγγενής ή ο φίλος σου, αλλά συνειδητά γνωρίζεις ότι ο συνδυασμός «δεν λέει και πολλά», τι ακριβώς κάνεις; Βγάζεις τάχα μου την υποχρέωση, ο δικός σου άνθρωπος μπορεί να μην εκλεγεί, αλλά εσύ «λούζεσαι» την δημοτική αρχή για τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Να το δούμε και με τη γλώσσα των αριθμών. 208 είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές της Κυριακής στον Δήμο Κισάμου, εκ των οποίων θα εκλεγούν οι 25, δηλαδή μόλις το 12%.

Γι αυτό λοιπόν, πρώτα επιλέγουμε συνδυασμό και μετά τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Πρώτα πρέπει να μας ενδιαφέρει ο συνδυασμός που θα κερδίσει τις εκλογές και θα διαχειριστεί τις τύχες του τόπου για τα επόμενα χρόνια. Και φυσικά μετά να επιλέξουμε τον «δικό μας άνθρωπο», αν και με την «πολυτέλεια» των τεσσάρων σταυρών που έχουμε μπορούμε (και πρέπει) να βάλουμε και αξιοκρατικά κριτήρια για τις 2-3 επιλογές μας.

α.κ.Μ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ