Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντώνης Μουντάκης: “Η Κίσαμος σ’ αυτές τις εκλογές έχει την μεγάλη ευκαιρία για επανεκκίνηση”

Tην διακήρυξη του συνδυασμού «Κίσαμος Αξιών & Ευθύνης» παρουσίασε σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου Αντώνης Μουντάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ του Νομού Χανίων.

Ο κ. Μουντάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισάμου και τα οποία λιμνάζουν ή οξύνονται συνεχώς καθώς οι τρεις Καλλικρατικές δημοτικές αρχές, από το 2010 μέχρι σήμερα, δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν την επίλυση τους. Μάλιστα τόνισε ότι «το σημαντικότερο πρόβλημα, το οποίο μάλιστα έχει φτάσει στο «και πέντε», είναι το νερό, με τα προβλήματα σε πολλές περιοχές του Δήμου να είναι πλέον τεράστια, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να ξεσπούν δικαιολογημένα σε καθημερινές διαμαρτυρίες προς τον Δήμο. Ούτε εδώ υπήρξε ο κατάλληλος σχεδιασμός εδώ και χρόνια, ούτε όμως για τα επόμενα. Απαιτείται άμεση συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες που θα δώσουν τις κατευθύνσεις για εξοικονόμηση, σωστή διαχείριση και εξεύρεση νερού. Απαιτείται ακόμα καταγραφή όλων των γεωτρήσεων και να πάρουν -επιτέλους- οι λιμνοδεξαμενές τον δρόμο τους. Το θέμα αυτό βρίσκεται στην κορυφή της προεκλογικής μας ατζέντας».

Εκτός, της ύδρευσης και άρδευσης, ο κ. Μουντάκης αναφέρθηκε ακόμα:

*Στο έργο της παράκαμψης Κισάμου για τα οποίο χάθηκαν 13 ολόκληρα χρόνια, κάτι που ουσιαστικά παραδέχτηκαν και οι δύο παρατάξεις που διοίκησαν τον Δήμο από το 2010 μέχρι σήμερα. Πλέον πάμε σε νέα μελέτη, ωστόσο μέχρι να «ξεκολλήσει» το έργο θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, να εφαρμοστεί μόνιμη και αυστηρή αστυνόμευση κατά τις ώρες αιχμής και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης στην πολύπαθη οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

*Στις ξενοδοχειακές επενδύσεις που έρχονται στην περιοχή, για τις οποίες απαιτείται σοβαρή προσέγγιση, καθώς «όλοι θέλουμε τις επενδύσεις, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χώρο, με σεβασμό στο περιβάλλον και σε όλους τους πολίτες. Κι όλα αυτά με βάση το νομοθετικό πλαίσιο και με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τα υπόλοιπα είναι προεκλογικά τερτίπια».

Απαντώντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Μουντάκης τόνισε ότι «αυτό ισχύει και για την επένδυση στα Φαλάσαρνα για την οποία θα πρέπει άμεσα να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να σταματήσει αυτή η έωλη κατάσταση που διχάζει την τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε ότι τις επενδύσεις τις θέλει η Κίσαμος, αλλά με όρους και κανόνες. Για οποιαδήποτε επένδυση που θα τους ξεπερνάει είμαστε κάθετα αντίθετοι».

*Στη μπάρα που τοποθετήθηκε στο Λαφονήσι: «Συμφωνούμε με τη θέση των επιχειρηματικών της περιοχής, δηλαδή λέμε ναι στην τοποθέτηση της μπάρας αλλά υπό προϋποθέσεις και εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, για την προστασία της προστατευόμενης περιοχής και την αποφυγή ταλαιπωρίας των επισκεπτών. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα παράπονα των επισκεπτών και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ιναχωρίου να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα».

«Θεωρώ όψιμη, υποκριτική, επιλεκτική και… προεκλογική την ευαισθησία της δημοτικής αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς δεν την είχαν επιδείξει ούτε την περίοδο 2010-2014, ούτε κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο. Θυμίζω την απάντηση που έδωσε ο νυν δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης στις επικρίσεις για την ομπρελοποίηση του Λαφονησιού μόλις πέρσι (Ιούλιος 2022): «γίνεται να έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες; Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες ξαπλώστρες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος!!!». Όσον αφορά στους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλλους του τοπίου και την καθαριότητα, ο κ. Μυλωνάκης είχε επισημάνει: «Το φυσικό κάλλος αναπλάθεται!!!».

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι τόσο το θέμα στα Φαλάσαρνα, όσο και στο Λαφονήσι απορρέουν από τη σύγκρουση δύο πόλων, την δημοτική αρχή και έναν επιχειρηματία, για τους δικούς τους λόγους που δεν αφορούν τους δημότες. Αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο κι εμείς πρέπει να αποτελέσουμε το αντίβαρο για να μην διχαστεί και τραυματιστεί η τοπική κοινωνία».

*Στην έδρα του Δήμου: Ίσως πρόκειται για πανελλαδικό φαινόμενο το να είναι τόσο απαξιωμένη η έδρα ενός Δήμου. Κι όμως στο Καστέλλι ζει περίπου το 70% των κατοίκων του Δήμου, σ’ αυτό λειτουργεί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του Δήμου, σ’ αυτό εκπαιδεύονται και αθλούνται όλα σχεδόν τα παιδιά του Δήμου κλπ. Ποιο έργο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για να αλλάξει μορφή η πόλη; Ποια παρέμβαση έχει γίνει σε πεζοδρόμια, δρόμους και πλατείες; Πως έχουν αξιοποιηθεί τα ιστορικά – αρχαιολογικά σημεία της πόλης; Που βρίσκεται το θέμα της δημιουργίας του open mall; Ποιος είναι ευχαριστημένος από την εικόνα στις παραλίες της πόλης; Που είναι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι; Και πολλά ακόμη ερωτήματα για μια πόλη που μαραζώνει και κρατιέται όρθια χάρη στις προσπάθειες κάποιων επιχειρηματίων.

*Πολλά θέματα συσσωρευμένα: Όπως επισήμανε ο κ. Μουντάκης, «η έλλειψη σχεδιασμού και εν τέλει η αδιαφορία των Καλλικρατικών δημοτικών αρχών έχουν συσσωρεύσει πολλά ακόμη, εξίσου σημαντικά, θέματα που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών (με τυχαία σειρά: έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας, επέκταση Βιολογικού, Σχέδιο Πόλης, δημιουργία νέου κτηριακού συγκροτήματος Λυκείων, αδεσποτία, αξιοποίηση λιμανιού, αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων κλπ.). Φυσικά αυτά τα θέματα μόνο επιγραμματικά δεν πρέπει να τα αναφέρουμε, καθώς το καθένα έχει το δικό του ειδικό βάρος. Και μόνο η αναφορά σε τόσα σημαντικά προβλήματα, καταδεικνύουν το έλλειμα σοβαρού σχεδιασμού από το 2010 μέχρι σήμερα».

Επίσης, ο κ. Μουντάκης δεσμεύτηκε ότι αν οι δημότες της Κισάμου δώσουν την ευκαιρία στον συνδυασμό «Κίσαμος Αξιών & Ευθύνης» να διοικήσει τον Δήμο από 1-1-2024, ότι:

*Στο τέλος κάθε έτους θα γίνεται διοικητικός απολογισμός σε ανοικτή συνάντηση παρουσία δημοτών για όλα τα θέματα του Δήμου. Κάθε φορά θα προαναγγέλλονται τα έργα της επόμενης χρονιάς και την επόμενη χρονιά θα παρουσιάζεται η πορεία αυτών των έργων. Για να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε κάθε έργο.

*Στο τέλος κάθε έτους θα πραγματοποιείται οικονομικός απολογισμός, επίσης σε ανοιχτή συνάντηση.

*Θα πραγματοποιείται τουλάχιστον μια ανοιχτή συνάντηση κάθε χρόνο σε κάθε κοινότητα του Δήμου, παρουσία του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του τοπικού συμβουλίου και κατοίκων.

Κάλεσμα για κοινή συζήτηση

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Μουντάκης ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός «Κίσαμος Αξιών & Ευθύνης» δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τις παρατάξεις που ηγήθηκαν του Δήμου τα τελευταία 13 χρόνια, ωστόσο κάλεσε όσους Κισαμίτες θεωρούν ότι η Κίσαμος χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή με αξίες και ευθύνη για τον τόπο να στηρίξουν την νέα προσπάθεια για μια Κίσαμο εξωστρεφή και προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα.

«Η δημοτική μας θητεία δεν θα εστιαστεί αποκλειστικά στη διαχείριση των παραλιών, αλλά θα ρίξουμε βάρος και στον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό. Δήμος Κισάμου δεν είναι μόνο οι τρεις παραλίες, είναι και πολλά ακόμη, είναι όμως και ο δημότης που μέχρι σήμερα παραμένει στο περιθώριο», υπογράμμισε ο κ. Μουντάκης ο οποίος κάλεσε όλους τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών σε τηλεοπτική συζήτηση, για να πάρει ο καθένας θέση για τα ζητήματα που απασχολούν την Κίσαμο. «Εμείς καταθέσαμε τα διαπιστευτήρια μας και θεωρώ ότι σωστό και δημοκρατικό θα είναι να συζητήσουμε μαζί και οι έξι επικεφαλής των συνδυασμών όλα τα θέματα του Δήμου Κισάμου για να μπορέσουν οι δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Είναι κοινώς αποδεκτό και αντιληπτό από τον καθένα πολίτη αυτού του ευλογημένου τόπου το γεγονός ότι ο Δήμος Κισάμου βρίσκεται σήμερα σ’ ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι.

Τα τελευταία χρόνια, αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες μας, στην έδρα αλλά και σε όλα σχεδόν τα χωριά του Δήμου μας, είναι η πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία από την δημοτική αρχή, ακόμα και για αυτονόητα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως είναι η ύδρευση, η άρδευση, η καθαριότητα και ο φωτισμός, την ίδια στιγμή που ο Δήμος μας βιώνει μια πρωτόγνωρη οπισθοδρόμηση σε αναπτυξιακό και όχι μόνο επίπεδο.

Η αδυναμία εξεύρεσης λύσεων για τα μείζονα προβλήματα του Δήμου που είναι η ύδρευση και η άρδευση, η αδυναμία προώθησης και υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής όπως η παράκαμψη της Κισάμου, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Καστελλίου κλπ., η παντελής απουσία ουσιαστικών πολιτικών και αποτελεσματικών δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας, όπως είναι π.χ. οι μοναδικές παραλίες του Μπάλου, του Λαφονησίου και των Φαλασάρνων, η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στα μεγάλα οικιστικά κέντρα και στα χωριά, η αδυναμία στήριξης των κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών του Δήμου, η απουσία εξωστρέφειας και αναπτυξιακής προοπτικής και πολλά άλλα έχουν οδηγήσει το Δήμο μας σε μια ολισθαίνουσα κατηφορική πορεία, με ανύπαρκτους μηχανισμούς στήριξης και ανακοπής, αναστροφής αυτής της πορείας.

Ταυτόχρονα, η ανεπάρκεια, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για το που θέλουμε να πάμε το Δήμο Κισάμου, ο φθηνός λαϊκισμός και τα ανέξοδα «ΘΑ», αποτελούν χαρακτηριστικά του τρόπου διοίκησης των δημοτικών αρχόντων ολόκληρης της Καλλικρατικής περιόδου, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Όχι τυχαία, μπορεί να ειπωθεί πως όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική δράση στο Δήμο Κισάμου κινήθηκε με γνώμονα όχι το συλλογικό συμφέρον και την πρόοδο του τόπου, αλλά την εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων και επιδιώξεων από μια μικρή ομάδα ατόμων που διαχειρίζονταν τη διοίκηση του Δήμου.

Η Κίσαμος χρειάζεται μια νέα αρχή, χρειάζεται μια φυγή προς τα εμπρός και οι δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 αποτελούν την μεγάλη ευκαιρία για την επανεκκίνηση της πορείας του Δήμου μας. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν και μια πρόκληση, αλλά και πρόσκληση για συστράτευση και συνένωση δυνάμεων, για να διαμορφώσουμε συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κισάμου και των ανθρώπων της.

Σε 2 μήνες θα βρεθούμε όλοι μπροστά στην κάλπη των δημοτικών εκλογών. Σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία όλοι οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν σε πολύ σημαντικά ερωτήματα που σχετίζονται με το ποιος επικεφαλής και ποια ομάδα μπορεί την επόμενη ημέρα να οδηγήσει το Δήμο σε μια πορεία αποτελεσματικής λειτουργίας και πραγματικής ανάπτυξης.

Κάθε δημοκράτης και ορθά σκεπτόμενος πολίτης θα πρέπει να απαντήσει εάν επιθυμεί:

*Μια Δημοτική Αρχή που να διοικεί μ’ ένα αναποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης -όπως μέχρι σήμερα- ή μια δημοτική αρχή, αποτελεσματική και ουσιαστική που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, στα προβλήματα και στις ανάγκες του;

*Μια Δημοτική Αρχή με αυτονομία αυτοδιοικητικού λόγου και ρόλου, που δεν θα συμβιβάζεται με τα λίγα, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου ή μια Δημοτική Αρχή που κινείται με άλλα κριτήρια και επιδιώξεις;

*Μια Δημοτική Αρχή αρχών και αξιών που θα αποτελείται από ικανούς συμπολίτες μας, που θα έχουν όρεξη για ανιδιοτελή δουλειά, με γνώση και όρεξη για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που η νέα προγραμματική περίοδος φέρνει, ή μια Δημοτική Αρχή παραγοντισμού, εξυπηρέτησης των λίγων και εκλεκτών και χαμηλών ικανοτήτων και προσδοκιών;

Με βάση τα παραπάνω και με γνώμονα την αγάπη μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε, προχωρήσαμε στη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής κίνησης, η οποία βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Η ομάδα που απαρτίζει αυτή τη νέα πρωτοβουλία πρόκειται να διεκδικήσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τη διοίκηση του Δήμου Κισάμου, με βασική προτεραιότητα την προοπτική για το αύριο, κοιτώντας μπροστά και σχεδιάζοντας νέους ανοιχτούς ορίζοντες για το Δήμο μας.

Οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, διαθέτουν επαγγελματική γνώση και εμπειρία στους τομείς δραστηριότητάς τους, αλλά κυρίως διαθέτουν ήθος, εργατικότητα, ζήλο και φρέσκιες ιδέες για να φέρουμε το Δήμο Κισάμου στη θέση που πραγματικά του αξίζει και για να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά αυτού του τόπου.

Γι αυτό και πρόθεση μας είναι να προχωρήσουμε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας και διοίκησης με στόχο να ενώσουμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας, ανεξάρτητα από κομματικές, παραταξιακές ή άλλες προτιμήσεις.

Θέλουμε στην πράξη -και όχι στα λόγια- συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς φορείς, με τους συλλόγους, με την εκκλησία, με εθελοντικές ομάδες, με ομάδες πολιτών, αλλά και με μεμονωμένους σκεπτόμενους πολίτες, πριν και μετά την ημέρα των εκλογών.

Με οδηγό τις αξίες και τις αρχές μας, που συνοπτικά παραθέτουμε παρακάτω, καλούμε κάθε πολίτη της Κισάμου να έλθει κοντά μας και να στηρίξει αυτή τη νέα, ανόθευτη και βαθιά δημοκρατική προσπάθεια για την αναγέννηση του Δήμου μας.

Γιατί οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως:

  1. Είμαστε μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη κίνηση πολιτών χωρίς βαρίδια και διαχωριστικές γραμμές που καθοδηγείται αποκλειστικά από την αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Στόχος μας να δούμε την Κίσαμο να πηγαίνει μπροστά σε κάθε τομέα, διεκδικώντας μια καλύτερη προοπτική και ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
  2. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν στη συνεργασία, στο διάλογο, στη συνεννόηση. Θέλουμε ο Δήμος και τα όργανά του να αποτελούν δημοκρατικά όργανα λήψης αποφάσεων που θα διαβουλεύονται με τους πολίτες και θα λαμβάνουν αποφάσεις με διαφάνεια και με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
  3. Θέλουμε ένα Δήμο ανοιχτό, συμμετοχικό που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη και στις καθημερινές του ανάγκες χωρίς σκοπιμότητες και προϋποθέσεις. Βασική μας αρχή είναι «Πρώτα ο δημότης».
  4. Στόχος μας είναι η διεκδίκηση και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και πόρων για να εξασφαλίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Κισάμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας στο Δήμο μας.
  5. Οραματιζόμαστε έναν Δήμο αλληλεγγύης, συνοχής και ανθρωπιάς που θα μεριμνά για την προστασία και φροντίδα των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι οικονομικά ευάλωτοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, τα άτομα τρίτης ηλικίας και ο οποίος θα αναπτύσσει οργανωμένες πολιτικές για τη βελτίωση της παιδείας, της προσχολικής αγωγής και του αθλητισμού στα όρια του Δήμου.
  6. Στοχεύουμε στην «επανάσταση του αυτονόητου», ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα θέματα της καθημερινότητας. Ξεκινώντας από τα μικρά και απλά, δίνοντας έμφαση στην καθαριότητα, στον δημοτικό φωτισμό, στα έργα υποδομών, στην οδοποιία, στους δημόσιους χώρους αναψυχής όπως οι παιδικές χαρές και οι χώροι άθλησης.
  7. Θέλουμε ένα Δήμο σύγχρονο, οικονομικά βιώσιμο και οργανωτικά αποτελεσματικό που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και θα επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του, έτσι ώστε να κάνει την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων από τον Δήμο περισσότερο εύκολη και γρήγορη.
  8. Θα αγωνιστούμε με σχέδιο και όραμα για την αειφόρο ανάπτυξη, την ορθολογική διαχείριση και προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς, προωθώντας στην πράξη την πράσινη ανάπτυξη και την ενεργειακή δημοκρατία.
  9. Θα συμβάλλουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση και τοπική οικονομική ανάπτυξη με στήριξη πρωτοβουλιών της τοπικής επιχειρηματικότητας, σχεδιάζοντας πρωτοβουλίες για την προσαρμογή του πρωτογενούς τομέα στις σύγχρονες συνθήκες, το σχεδιασμό της τουριστικής μας ταυτότητας και την εφαρμογή πολιτικών με στόχο την τουριστική ανάπτυξη διασυνδέοντας τον τουρισμό με τον τομέα του Πολιτισμού και τα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας.
  10. Στοχεύουμε στην προστασία και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς σε συνδυασμό με την διαφύλαξη και προστασία του φυσικού αλλά και του δομημένου περιβάλλοντος του Δήμου μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε ενεργή συστράτευση, σε κοινή προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του Δήμου Κισάμου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας και την διασφάλιση της προοπτικής της νέας γενιάς του τόπου μας.

Ο Δήμος μας διαθέτει δυνάμεις, που είτε λόγω απογοήτευσης είτε λόγω συγκυριών, βρίσκονται σε αδράνεια ή απέχουν από τα κοινά.

Καλούμε αυτές τις δυνάμεις να ενεργοποιηθούν και να συμπορευτούν στον κοινό στόχο, για να μπορέσει ο Δήμος Κισάμου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Η αποχή των υγιών δυνάμεων από την εκλογική κονίστρα εξυπηρετεί όσους οδήγησαν τον τόπο μας στην σημερινή του κατάσταση. Η συμμετοχή τους όμως, θα προσφέρει μια νέα, μαζική, εναλλακτική πρόταση που θα βασίζεται σε όλα τα παραπάνω.

Άλλωστε, η ιστορία γράφεται από τους παρόντες και εμείς θα είμαστε παρόντες σ’ αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι του τόπου μας.

Καλό μας αγώνα!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ