Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Ξεκίνησε από το Καστέλλι για τη Σούδα και δεν έφτασε ποτέ! Η χαρά της επανένωσης έγινε πένθος

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μια ακόμα τραγωδία εκτυλίχθηκε στην άσφαλτο της Κρήτης, όταν ένας 27χρονος οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα με τις εικόνες από τη μοιραία σύγκρουση να σοκάρουν.

Η τραγωδία αυτή έρχεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στο σχέδιο αυξημένης τροχονομικής επιτήρησης που εφαρμόζεται ήδη στην Κρήτη, με την Τροχαία να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, ενόψει του Δεκαπεντάυγουστου προκειμένου να μην ζήσουμε άλλες παρόμοιες στιγμές μέσα σε αυτές τις ημέρες.

Με το αίμα ενός 27χρονου βάφτηκε πρόωρα ο Δεκαπενταύγουστος στην Κρήτη. Ο άτυχος άνδρας σκοτώθηκε στην περιοχή του ταυρωνίτη Χανίων τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τις εικόνες από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου να κόβουν την ανάσα.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο άνδρας, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες,  εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με σφοδρότητα στο διαχωριστικό του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος, ο οποίος πιθανόν εργαζόταν στην Κρήτη, είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί από το Καστέλι Κισσάμου με σκοπό να παραλάβει τους γονείς του από το λιμάνι των Χανίων, τους οποίους αντί για την αγκαλιά του παιδιού τους, τους περίμενε η σκληρή πραγματικότητα της απώλειας και η χαρά της επανένωσης μετατράπηκε σε θλίψη και πόνο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο, με το πλήρωμα να δίνει μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή.

Δυστυχώς, όμως, ο 27χρονος υπέκυψε στα τραύματά του πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

Από τις αρχές του έτους, οι νεκροί της ασφάλτου στην Κρήτη, ανέρχονται σε 18, ενώ τα τροχαία είναι λιγότερα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.  Εξίσου σημαντική είναι η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων της τάξεως του 105% σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα φέτος να καταγράφεται η καλύτερη χρονιά από το 2000 έως σήμερα.

Την ίδια στιγμή, επί πόδος θα βρίσκεται το προσωπικό του τμήματος τροχαίας ΒΟΑΚ ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταυγούστου, με την αυστηρή αστυνόμευση και την τήρηση των κανόνων να είναι απαραίτητες, ώστε όλοι να φτάνουμε και να επιστρέφουμε ασφαλείς στους δικούς μας.

Ελένη Παπαθανασίου: «Όλοι κάνουμε έκκληση» για συνετή οδήγηση

Η αστυνομική υποδιευθύντρια του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ, Ελένη Παπαθανασίου, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, υπενθύμισε την ανάγκη τήρησης των ορίων ταχύτητας, της χρήσης ζώνης ασφαλείας σε κάθε διαδρομή και της απολύτως νηφάλιας οδήγησης.

Τόνισε ότι ακόμη και μια μικρή απόκλιση από τους κανόνες μπορεί να αποβεί μοιραία, ενώ κάλεσε τους οδηγούς να οδηγούν με σύνεση και σεβασμό, προστατεύοντας έτσι τη δική τους ζωή αλλά και τη ζωή των άλλων χρηστών του δρόμου.





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ