Δήμος Πλατανιά

Ζητήματα οδικής ασφάλειας και υποδομών στη συνάντηση του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη

Με τον δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη συναντήθηκε, σήμερα Τετάρτη, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, στο πλαίσιο των τακτικών του επισκέψεων στις έδρες των Δήμων της Π.Ε. Χανίων ως επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά». Στη συζήτηση που είχαν, ο κ. Μαρκογιανάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες Πλατανιά αλλά και για τα έργα που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί η δημοτική αρχή.

Ο κ. Μαλανδράκης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, ειδικά σε ζητήματα υποδομών και συντήρησης του οδικού δικτύου. Ανάμεσα στα θέματα που τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά ήταν η ασφαλτόστρωση από το Μάλεμε έως το Κολυμπάρι, η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη σύνδεση του ΒΟΑΚ με Πλατανιά και Γεράνι όπως και η διαπλάτυνση στο γεφυράκι στα Καμισιανά.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα κρίσιμα έργα υποδομών στην περιοχή όπως το φράγμα του Ταυρωνίτη και η νέα γέφυρα του  Κερίτη για την οποία οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους. Ο κ. Μαλανδράκης ενημέρωσε ακόμη τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για τα σχέδια αναβάθμισης του λιμανιού στο Κολυμπάρι και την επέκταση και βελτίωση των υποδομών του βιολογικού καθαρισμού.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης από την πλευρά επισήμανε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν όλα αυτά τα έργα για την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε όσα έργα σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και δεσμεύθηκε ότι ως παράταξη θα παρέμβουν σε αυτή την κατεύθυνση μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε ως παράταξη την οδική ασφάλεια σε βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια και θα πιέσουμε για να προχωρήσουν όλα τα σχετικά έργα στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ