Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

#XmasChania – Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, καλώντας τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου.

Τα παιδιά μέσα από ξεχωριστές ιστορίες και παραμύθια θα ανακαλύψουν ξεχωριστούς πλανήτες, θα φτιάξουν υπέροχα ξωτικά, τρισδιάστατα χρυσά αστέρια,χριστουγεννιάτικα στολίδια αλατοζύμης με άρωμα κανέλας, θα μάθουν τα ήθη και τα έθιμα των ημερών.

Για συμμετοχή στις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα:

  • Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, τηλ.: 28213 41774
  • Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, τηλ.: 2821341221
  • Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, τηλ.: 28210 99787

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεωνείναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.chania.gr/katoikoi/municipality-press-releases/vivliothiki11122021.html

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

*Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

Δευτέρα 6  Δεκεμβρίου 2021,  5:00 – 6:30 το απόγευμα

«Μια χριστουγεννιάτικη ευχή»

Διαβάζουμε το βιβλίο «Μια χριστουγεννιάτικη ευχή» της συγγραφέως, ΤζούλιαΧιουμπέρι, εκδόσεις Άγκυρα. Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες τα παιδιά θα κατασκευάσουν ένα τρισδιάστατο χρυσό αστέρι και θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της βιβλιοθήκης

Για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν τηδράση.Στο πρόγραμμα θα τηρηθούν όλοι οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες.

Δευτέρα 13  Δεκεμβρίου 2021,  5:00 – 6:30 το απόγευμα

«Χριστουγεννιάτικα στολίδια με άρωμα κανέλας!!»

Εμπνεόμενοι από τις «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες…με αλάτι και πιπέρι» του συγγραφέα,ΦαμπρίςΛελάρζ, εκδόσεις Ψυχογιός, θα δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλατοζύμη με άρωμα κανέλας για το δέντρο μας! Θα τα ζωγραφίσουμε, θα τα πασπαλίσουμε με χρυσόσκονες, πούλιες και άφθονη χριστουγεννιάτικη χαρά!

Για παιδιά ηλικίας 5 έως  10 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά.Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν τη δράση.Στο πρόγραμμα θα τηρηθούν όλοι οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες.

Δευτέρα 20  Δεκεμβρίου 2021,  5:00 – 6:30 το απόγευμα

«Η μαγεία των Χριστουγέννων»

Διαβάζουμε το βιβλίο « Ένας τάρανδος στο σπίτι μου» τουσυγγραφέα, Μαρκ ΚίμπολΜούλτον, εκδόσεις Μεταίχμιο και δημιουργούμε μαζί με τους μικρούς μας  φίλους ένα μαγικό, χιονένιο χριστουγεννιάτικο στολίδι!Τις δράσεις πραγματοποιεί η Αρχοντούλα Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμος.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 5-7 μ.μ.

«Νύχτα Θαυμάτων»

Άκου … Άκου … Το χιονισμένο δάσος ….Το σμαραγδένιο έλατο … Το δέντρο του κόσμου … Ο άγγελος που ψάχνει να βρει το πιο γλυκό παιδί της γης … Το παιδί που δεν φοβάται ν’ αγαπάει … Την ιστορία του κόσμου γραμμένη αλλιώς θα ακούσουμε από την αφήγηση του βιβλίου της Βασιλικής Νευροκοπλή:«Νύχτα Θαυμάτων». Μια τρυφερή μαγική ιστορία βασισμένη στο ποίημα «Θείο Δώρο» του Ντοστογιέφσκι. Ευχές θα κεντήσουμε μικρές ψιθυριστές … Όνειρα θα απλώσουμε να καλοπιάσουμε τον χρόνο τον καινούργιο. Θρύλους … Ήθη έθιμα και κάλαντα θα ακούσουμε.Εμψυχώτρια,Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.Συμμετοχή μέχρι 14 παιδιά για όλες τις ηλικίες. Τηλ. Επικοινωνίας :28210 99787 & κα Γαλάνη: 6974647556. Στο πρόγραμμα θα τηρηθούν όλοι οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες.

Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 6.30 μ.μ.

«Ποιος είναι ο πλανήτης των Χριστουγέννων;»

Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μεγάλη γιορτή, είναι η πιο μεγάλη του ημερολογίου. Όμως Χριστούγεννα έχουμε δυστυχώς μία φορά τον χρόνο. Γι’ αυτό κι ο φίλος μας ο Δημήτρης έφτιαξε έναν πλανήτη, όπου άλλη γιορτή εκτός από αυτή δεν υπάρχει.Μέσα από το υπέροχο βιβλίο «Ποιος είναι ο πλανήτης των Χριστουγέννων;» του Χρήστου Μπουλώτη από τις εκδόσεις Καλέντης,θα ανακαλύψουμε ποιος είναι αυτός ο ξεχωριστός πλανήτης και θα φτιάξουμε κι εμείς τους δικούς μας μοναδικούς πλανήτες των Χριστουγέννων!

Για όλα τα παιδιά. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  στο τηλ. 28213 41774 έως και μια ημέρα πριν τη δράση. Στο πρόγραμμα θα τηρηθούν όλοι οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες.

 Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 11.00 π.μ.

 «Ο Αϊ- Βασίλης και το στοιχειό του δάσους»

Πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν φέτος, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα παιδιά δεν θέλουν παιχνίδια από τον Αϊ- Βασίλη; Και τι θέλουν τότε; Τα Αγιοβασιλάκια κάτι σκαρφίστηκαν ξεχωριστό να φτιάξουν πάλι.Ελάτε να διαβάσουμε μαζί το βιβλίο «Ο Αϊ- Βασίλης και το στοιχειό του δάσους»της Μαρίας Βελετά Βασιλειάδου από τις εκδόσεις μικρή Μίλητος, να δούμε ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να τους χαλάσει τα σχέδια και να φτιάξουμε υπέροχα ξωτικά, με υλικά που έχουμε μαζέψει από τη φύση, για να στολίσουμε το σπίτι μας ή το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Για όλα τα παιδιά. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  στο τηλ. 28213 41774 έως και μια ημέρα πριν τη δράση.Στο πρόγραμμα θα τηρηθούν όλοι οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες.Τις δράσεις θα υλοποιήσουν η Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγός θεάτρου, και η Ευαγγελία Μαστορακάκη, βιβλιοθηκονόμος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ