ΚΡΗΤΗ

Ξενοδόχοι: Ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον τρόπο εφαρμογής του τέλους διαμονής (βίντεο)

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στον κλάδο των ξενοδόχων, μετά την ανακοίνωση του μέτρου για την αύξηση του τέλους διαμονής σε καταλύματα. Στον απόηχο των εξαγγελλιών, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, μέσω ανοιχτής επιστολής, κάνοντας λόγο για τιμωρητικό και άδικο μέτρο, που έχει αντίκτυπο και στον τζίρο τους.

Αναλυτικότερα, αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε ξενοδόχους του Ηράκλειου η αύξηση του τέλους διαμονής σε καταλύματα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στον απόηχο των εξαγγελλιών, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, μέσω ανοιχτής επιστολής. Για τιμωρητικό και άδικο μέτρο κάνουν λόγω επιχειρηματίες του κλάδου, λόγω της οριζόντιας επιβολής τέλους στα καταλύματα.

Ο προβληματισμός είναι έντονος στις τάξεις των ξενοδόχων, καλώντας τη κυβέρνηση να επανεξετάσει τον τρόπο εφαρμογής του φόρου, λέγοντας πως είναι θέμα πολυδιάστατο και με τον τρόπο που πάει να εφαρμοστεί δεν είναι δίκαιο μέτρο.

Πλέον, τα τέλη διανυκτέρευσης είναι στα 10 ευρώ από 4 για ένα πεντάστερο, στα 4στερο από 3 ανέβηκε στα 7 ευρώ, στα ξενοδοχεία τριών αστέρων στα 3 ευρώ ενώ ήταν 1 ευρώ, και τέλος σε αυτά των δύο αστέρων αντιστοιχεί σε 1,50 ευρώ από 0,50 λεπτά.

Ο κλάδος εκφράζει την αντίθεσή του στο εν λόγω μέτρο, υποστηρίζοντας ότι όπως διαμορφώνονται πλέον τα τέλη διαμονής, δεν επηρεάζεται μόνο η τσέπη του τουρίστα, αλλά και ο τζίρος του ξενοδόχου.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ