Δήμος Πλατανιά

Xανιά: Ο «Μπούμπης» από τα αλώνια στα… σαλόνια

Ζούσε δεμένος με ένα σχοινί σε περιοχή του δήμου Πλατανιά, μ’ ένα ξύλινο κουτί και μερικές παλέτες για σπίτι. Μέχρι που κάποιος περαστικός τον εντόπισε και ενημέρωσε τον Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε σε καταγγελία και όλα πήραν το δρόμο τους.

Μάλιστα ο περαστικός έδωσε στο σκυλάκι μερικά κουλούρια που είχε μαζί του, αλλά εκείνο ήταν τόσο χαρούμενο με την παρουσία του, που άφησε το φαγητό σε δεύτερη μοίρα. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πλατανιά αναζήτησαν το μικρόσωμο νεαρό σκυλάκι το οποίο εντόπισαν στην ίδια θέση και με την ίδια διάθεση για παιχνίδι.

Το νεαρό αρσενικό σκυλάκι απομακρύνθηκε από τις άσχημες συνθήκες στις οποίες ζούσε δεμένο, ενώ εντοπίστηκε και ο κτηνοτρόφος που το είχε, στον οποίο βεβαιώθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ. Τώρα ο Μπούμπης όπως τον ονόμασαν οι αστυνομικοί, βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα Πλατανιά Χανίων και κάνει χαρές σε όποιον επισκέπτεται το κτίριο. Πρόκειται για ένα μικρόσωμο, υγιέστατο σκυλάκι περίπου ενός έτους, το οποίο αναζητάει φιλοξενία και ιδανική υιοθεσία, προκειμένου να πάρει την αγάπη που στερήθηκε αλλά και να προσφέρει, καθώς όπως φαίνεται έχει πολύ να δώσει.

Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι πολίτες ευαισθητοποιούνται από τα απανωτά περιστατικά κακοποίησης ζώων και ενημερώνουν το φιλοζωικό σύλλογο και τις αρχές με αποτέλεσμα τα άτυχα ζώα να απομακρύνονται από το ακατάλληλο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται σε μόνιμη αιχμαλωσία και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, συχνά χωρίς νερό και φαγητό.

ΠΗΓΗ: ertnews.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ