ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Xανιά: Ο δήμαρχος καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας

Την καταδίκη του για την απρόκλητη και βίαιη επίθεση προς τον Πρόεδροτης Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Μανώλη Τσιτωνάκη, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στη δήλωση του, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρει:

«Θέλω να καταδικάσω την αήθη επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, ΜανώληςΤσιτωνάκης, στην προσπάθειά του να επιτελέσει το καθήκον του, προς όφελος των συνδημοτών μας.

Ο κ. Τσιτωνάκης, δεχόμενος δικαιολογημένα παράπονα από κατοίκους της περιοχής σε σχέση με την έκταση που καταλαμβάνουν ταομπρελοκαθίσματαστις παραλίες, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, ενημέρωσε -ως όφειλε- την Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Χανίων για έλεγχο και καθορισμό ορίων για όλες εν γένει τις ακτές της κοινότητας Κουνουπιδιανών.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκε πρόστιμο στους παραβάτες, μεταξύ των οποίων και προς επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά και σωματικά στον κ. Τσιτωνάκη.

Τέτοιου είδουςεπιθέσεις πλήττουν βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς,προσβάλλουν την τοπικήαυτοδιοίκησηκαι την ηθική των τοπικών κοινωνιών και έχουν μόνο στόχο να διασπείρουν τον τρόμο και να σπιλώσουν κάθε μορφή νομιμότητας, προκαλώντας τελικά ανεπανόρθωτο κακό στην κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Και ενώ η υπόθεση έχει λάβει τον δρόμο τηςΔικαιοσύνης, εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταδικάζω απερίφραστα, για ακόμα μια φορά τέτοιες απρόκλητες, εχθρικές και εκφοβιστικές ενέργειες. Τέτοιες επιθέσεις δεν είναι απλά χτυπήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, αλλά αφορούν στηθεσμική υποχρέωση και το καθήκον των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, ως προς την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου.Τονίζω  κατηγορηματικά, πως κανείς εργαζόμενος, κανείς πρόεδρος ή αιρετός του Δήμου Χανίων, δε θα μείνει μόνος του, ούτε απροστάτευτος».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ