Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φοιτητικό φεστιβάλ της Τ.Ο. Πολυτεχνείου-ΕΛΜΕΠΑ Χανίων της ΚΝΕ το Σάββατο 19 Ιουνίου, με σύνθημα «Μη σταματάς, να ζεις, να τολμάς να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!».

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο διοργανώθηκε με εθελοντική προσφορά και μεράκι από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, φιλοξένησε στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών την πρώτη μεγάλη συναυλία του νομού ύστερα από τη μακρά περίοδο καραντίνας και άνοιξε το πολιτιστικό καλοκαίρι για τα Χανιά. Στο χώρο τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υπήρχαν μάσκες και αντισηπτικά, ενώ η είσοδος των επισκεπτών γινόταν με θερμομέτρηση.

Τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ ξεκίνησε η συζήτηση με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός – Πράσινη ανάπτυξη», με ομιλητή τον Ανδρέα Ανδρονικάκη, υποψήφιο διδάκτορα και μέλος της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η 4η βιομηχανική επανάσταση, ο νέος «κλιματικός νόμος», αλλά και η στροφή των κυβερνήσεων προς την δήθεν «πράσινη ανάπτυξη» μέσω του «Νέου Green Deal». Επίσης συζητήθηκε το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0» όπου το μεγαλύτερο μέρος του κατευθύνεται στις μεγάλες επενδύσεις της πράσινης ανάπτυξης, η οποία βέβαια είναι «μαύρη» για το λαό και το περιβάλλον, αλλά και το πώς ο «ψηφιακός μετασχηματισμός» βοηθά προς την κατεύθυνση αυτήν.

Στον χώρο έγινε επίσης παρουσίαση ομαδικής εργασίας, και ακολούθησε πλούσια συζήτηση, με θέμα «Αγώνας για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα», όπου αναδείχθηκε η ανισότιμη σχέση μεταξύ των δύο φύλων, ρίζα της οποίας είναι η ίδια εκμεταλλευτική κοινωνία του καπιταλισμού.

Στον χώρο υπήρχε βιβλιοπωλείο με εκδώσεις της «Σύγχρονης Εποχής», έκθεση αφιερωμένη στους φοιτητικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και την συμβολή της ΚΝΕ σε αυτούς, αλλά και περίπτερο του ΚΕΘΕΑ.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, άνοιξε η αυλαία της συναυλίας όπου τα συγκροτήματα «Planet None», «Meridian Blank» και «Hemingways» ξεσήκωσαν το κοινό που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον χώρο, ενώ ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ.

Τέλος, στην σκηνή ανέβηκε ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύοντας γνωστές επιτυχίες κλείνοντας το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός των τελευταίων μηνών για τα Χανιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ