Νομός Χανίων

Xανιά: «Κάνε το δικό σου σχέδιο»: Διανομή σάκων & ενημερωτικού υλικού Πολιτικής Προστασίας από τον Δήμο και τον Ερυθρό Σταυρό

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 9/12/2022, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο της δράσης «Κάνε το δικό σου σχέδιο», που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων του κεντρικού ιστού του Δήμου. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Καλογριδάκης και Παιδείας & Δια βίου Μάθησης, Αντώνης Ι. Βαρδάκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, στελέχη του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Παράρτημα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διέθεσαν σάκους, με υλικό για την αυτοπροστασία των μαθητών σε περίπτωση κινδύνου από φυσικά φαινόμενα και έκτακτες καταστάσεις. Παράλληλα, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις κινήσεις, στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.

«Βρισκόμαστε σήμερα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων για μια πράξη ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα πολιτικής προστασίας. Δίνουμε απλές οδηγίες στους μαθητές και έναν σάκο, που έχει απαραίτητα υλικά, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, πάντα με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Ερυθρού Σταυρού», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Σημανδηράκης γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης, ενώ θα μοιραστούν περισσότεροι από 4.000 σάκοι, «οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά και κυρίως θα τους δημιουργήσουν μια κουλτούρα του πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν ενδεχόμενο κίνδυνο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την Τεχνική Υπηρεσία, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό για τις σημαντικές συνδρομές του σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας στην κοινωνία των Χανίων.

«Σήμερα κάνουμε άλλη μία δράση πολιτικής προστασίας, που αφορά στην πρόληψη, γιατί το σημαντικότερο στην πολιτική προστασία είναι η πρόληψη, παρά το να επέμβουμε μετά τις φυσικές καταστροφές», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης. Ο κ. Καλογριδάκης επεσήμανε παράλληλα ότι στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί και πληροφοριακές πινακίδες σε χώρους καταφυγής σε κεντρικά σημεία του  Δήμου Χανίων.

Στις παραμέτρους της δράσης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού, Σταύρος Καλαϊτζάκης, γνωστοποιώντας ότι έπειτα από το συγκεκριμένο ενημερωτικό σεμινάριο στους μαθητές θα υλοποιηθούν σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το προηγούμενο διάστημα διανεμήθηκαν περισσότεροι από 4.000 σάκοι με το αντίστοιχο υλικό σε μαθητές όλων των βαθμίδων στην πόλη των Χανίων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ