Νομός Χανίων

Xανιά: Εικόνες απίστευτης εγκατάλειψης στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Tο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ενημερώθηκε από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελο Διαμαντόπουλο για την κατάσταση του κολυμβητηρίου, ενώ έγινε σχολιασμός για το ποιος θα αναλάβει την ανακατασκευή και εν συνεχεία τη συντήρηση, των εγκαταστάσεων.

“Ένα κολυμβητήριο που ανήκει στο πολυτεχνείο Κρήτης, πληρώθηκε από τη γενική γραμματεία αθλητισμού αλλά ουδέποτε λειτούργησε. Είναι μία ακόμα από τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε. Αυτές οι εικόνες που αντικρύσαμε εδώ μόνο θλίψη και ντροπή προκαλούν. Ενημερώθηκα για την πορεία του ΣΔΙΤ που έχουν σχεδιάσει και κατά κάποιον τρόπο, πιστεύουν ότι με αυτό το μοντέλο, το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Τον πρώτο λόγο τον έχει το Πολυτεχνείο ως ιδιοκτήτης του χώρου και η ΓΓΑ θα βοηθήσει όπου της ζητηθεί”.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, αναφέρθηκε στο σχέδιο του Πολυτεχνείου για αξιοποίηση όλης της έκτασης μέσω ΣΔΙΤ.

Ο βουλευτής Χανίων, της Ν.Δ., Μανούσος Βολουδάκης, τόνισε, ότι η Γενική γραμματεία αθλητισμού μπορεί να βοηθήσει εφόσον υπάρχει ένας φορέας. Όμως αν δεν βρεθεί τρόπος λειτουργίας του κολυμβητηρίου, τότε δεν πρέπει να δοθούν χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο.