Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Xανιά: «Candius Firmus», Εαρινή Συναυλία με το Φωνητικό Σύνολο της Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου

Εαρινή συναυλία, με τίτλο: «CandiusFirmus», θα παρουσιαστεί από το Φωνητικό Σύνολο της Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων, τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, στις 20.30, στοΜεγάλο Αρσενάλι.

Το σύνολο θα ερμηνεύσει έργα των: J.S. Bach, OrlandodiLasso, W.A. Mozart, G. Faure, Νίκου Περάκη.

Στη μουσική «cantusfirmus» είναι η ορολογία για μια μελωδία πάνω στην οποία βασιζόταν μια πολυφωνική σύνθεση την περίοδο της Αναγέννησης. Η ονομασία CandiusFirmus είναι μια παράφραση των λέξεων Candia (παλαιά ονομασία των Χανίων) και cantus.

Συμμετέχουν:

Σοπράνοι: Κάρμεν Αντωνίου,  Φιλία Καρακατσάνη,Δέσποινα Κατσανεβάκη

Άλτοι: Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, Άννα Γραμβουσάκη, Ναταλία Δασκαλάκη

Τενόροι: Γιώργος Καλογεράκης, ΑστρινόςΜιχελάκης

Μπάσοι: Κωνσταντίνος Κοκολογιαννάκης, Γρηγόρης Βιτσιλάκης

Σόλο τραγούδι: Σταύρος Γρυλλάκης

Πιάνο: Αφροδίτη Μητσοτάκη

Διεύθυνση: Νίκος Περάκης

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Είσοδος ελεύθερη.

(Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενηλίκους, με self- test 24 ωρών για τα παιδιά 4-17 ετών και χωρίς περιορισμούς για παιδιά έως 4 ετών).

Κρατήσεις των δωρεάν θέσεων και περισσότερες πληροφορίες: https://www.chania-culture.gr/event/earine-sunaulia-ephebikes-khorodias-demou-khanion

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χανίων ιδρύθηκε το 2004 με διευθυντή τον Γιώργο Καλούτση και πιανίστα τον Νίκο Περάκη. Με την πάροδο του χρόνου η χορωδία άρχισε να περιορίζεται σε «θεματικές» παραστάσεις, όπως «Λιλιπούπολη» με μικρή ενορχήστρωση το 2006, και ‘Mamamia’ (2008). To 2010 έγινε ένα μεγάλο άνοιγμα προς το Μουσικό Θέατρο με το ανέβασμα του μιούζικαλ «Oliver» του LionelBart. Περισσότερες πληροφορίες για την Παιδική Χορωδία του Δήμου στο www.chania-culture.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ