ΕΛΛΑΔΑ Νομός Χανίων

Xανιά: Αναστάτωση επικράτησε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” κατά τον απόπλου του προς το νησί – Έσβησαν τα φώτα και ακινητοποιήθηκε

Αναστάτωση επικράτησε χθες το βράδυ, Τετάρτη 20/09, στο Λιμάνι του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος“. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για το Λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Λίγο μετά τον απόπλου από το Λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο παρουσίασε βλάβη, ακινητοποιήθηκε και έσβησαν όλα τα φώτα, με τους επιβάτες να ανησυχούν τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με επιβάτη, το πλοίο παρέμεινε ακινητοποιημένο για αρκετή ώρα, ενώ επέστρεψε στον Πειραιά για να επιθεωρηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφάνισε βλάβη σε μία από τις 5 ηλεκτρομηχανές και έτσι, μέχρι να πάρουν το φορτίο οι άλλες μηχανές, εμφάνισε πτώση τάσης σε ορισμένες παροχές ρεύματος. Το πλοίο έπλεε με 17 κόμβους.

Αντιμετώπισαν το πρόβλημα στα φίλτρα, και ενώ ταξίδευε προς τα Χανιά πήρε εντολή από το Λιμεναρχείο να επιστρέψει στον Πειραιά για επιθεώρηση και να πάρει ξανά άδεια απόπλου. Στο λιμάνι το επιθεώρησε η ιταλική εταιρεία RINA.

Κατόπιν επιθεώρησής του και προσκόμισης σχετικού πιστοποιητικού καλής αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, αναχώρησε για τον προορισμό του, τα Χανιά Κρήτης.

Στο πλοίο επέβαιναν 689 επιβάτες και 122 μέλη πληρώματος.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ