ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Λεβέντης: Στενός συνεργάτης του αποκαλύπτει τον λόγο που δεν είχε εμβολιαστεί

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο Bασίλης Λεβέντης, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουν η οικογένεια και οι στενοί του συνεργάτες, η κατάσταση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων είναι σταθερή πλην κρίσιμη.

Προ 10 ημερών είχε πάει στο νοσοκομείο με συμπτώματα της νόσου, του δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε σπίτι του, όπου ήταν σε καραντίνα. Όμως, τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν και τελικά ξαναπήγε στο νοσοκομείο, όπου μετά από λίγη ώρα κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του καθώς διαγνώστηκε με βαριά πνευμονία και επιπλοκές.

Ο 70χρονος Βασίλης Λεβέντης πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, ελεγχόμενο όμως, ενώ είναι και καπνιστής. Αν και σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του το είχε κόψει εδώ και πέντε μήνες.

Τι είπε για την πορεία της υγείας του Βασίλη Λεβέντη στενός συνεργάτης του

Ο στενός συνεργάτης του, Δημοσθένης Δανέλλας τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι «ο κ. Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Ήταν θέμα χρόνου. Είχε ολοκληρώσει ένα πλήρες ιατρικό τσεκ από στις αρχές Αυγούστου και ήταν θέμα χρόνου για να διαλέξει ο ίδιος ποιο εμβόλιο θα κάνει» και πρόσθεσε:

«Από τον Δεκέμβριο του 2020 ο κ. Λεβέντης καλούσε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο και τον προέτρεπε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Δανέλλας τόνισε ότι:

«Τελευταία ενημέρωση είναι ότι η κατάστασή του είναι σταθερή πλην κρίσιμη. Οι πρώτες 48 ώρες μετά τη διασωλήνωση είναι πάντα κρίσιμες για οποιονδήποτε ασθενή. Μετά τις 48 ώρες μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα την κατάσταση οι γιατροί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στα δύο τηλέφωνα του προέδρου, στα γραφεία του κόμματος και τα social media υπάρχουν χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης. Έχω δεχτεί μηνύματα και από πολιτικούς αντιπάλους του ότι είναι μαχητής της ζωής».

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ