ΚΡΗΤΗ

Βαρουφάκης: Οι Κρητικοί το “Όχι” του δημοψηφίσματος το 2015 να το κάνουν πράξη

Μήνυμα προς τους Κρητικούς το “Όχι” του δημοψηφίσματος του 2015 να το κάνουν πράξη, καθώς η τότε κυβέρνηση Τσίπρα το έκανε “Ναι” και συμβιβασμό με τους δανειστές, έστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του καλώντας παράλληλα τον προοδευτικό κόσμος του νησιού να “ανατρέψει το κατεστημένο”.

Με αφορμή την περιοδεία του στο Ηράκλειο και άλλες περιοχές του νησιού ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο Φλεβάρη του 2015 και στη δύσκολη κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί ως υπουργός Οικονομικών, σε μια περίοδο που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης.

“Αν προέβλεπα τι θα γινόταν με το δημοψήφισμα θα τους έκλεινα το τηλέφωνο”

Όπως αποκάλυψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κορυφαία στιγμή ήταν η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου του 2015 να δοθεί παράταση 4 μηνών για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον χωρίς καμία αναφορά σε μνημόνιο , όμως τρεις μέρες μετά Ντράγκι, Ντάισεμπλουμ και άλλοι σε τηλεφωνικές επαφές που ήρθαν μαζί του στο πλαίσιο άλλου Eurogroup, ύπουλα επανέφεραν το μνημόνιο άτυπα.

“Έαν γνώριζα, είπε ο κ.Βαρουφάκης, το τι θα γινόταν το καλοκαίρι με το δημοψήφισμα και ότι το “Όχι” στο μνημόνιο θα γινόταν “Ναι” το Φεβρουάριο θα τους είχα κλείσει το τηλέφωνο και θα τους έλεγα ότι η συμφωνία είναι άκυρη αφού η ψήφος του Ελληνικού Λαού προδόθηκε”.

Δεν μπορούσα να φανταστώ, ανέφερε, ότι το 4μηνο αυτό ουσιαστικά ήταν η προετοιμασία για την συνθηκολόγηση και όχι για τη ρήξη.

 

“Κατάρρευση στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης”

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο χώρο της εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση μετά τις συναντήσεις με σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, λέγοντας ότι ενώ θα περίμενε κανείς με τόσο τουρισμό και χρήματα τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τους εργαζόμενους είναι χειρότερα όσον αφορά μισθούς και συνθήκες εργασίας με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους.

“Υπάρχει κατάρρευση στο χώρο αυτό όπως και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης” εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για ύπουλη τοξική όπως είπε ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών.

 

“Υπάρχουν λύσεις για το ρεύμα αλλά υπάρχουν και συμφέροντα”

Όσον αφορά την κατάσταση στην ενέργεια και τους φουσκωμένους λογαριασμούς ο κ.Βαρουφάκης ,τόνισε, ότι υπάρχουν λύσεις αλλά έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα.

“Θα μπορούσαν οι λογαριασμοί να μειωθούν έως και 56% και να μπει πλαφόν σε κάθε μονάδα παραγωγής αλλά θέλουν να εξυπηρετήσουν Βαρδινογιάννη Περιστέρη, Μυτιληναίο και άλλους επεσήμανε χαρακτηριστικά”

 

Για τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τις εκλογές και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει προεκλογικά γνωρίζοντας οι πολίτες το πρόγραμμα του κάθε κόμματος. “Το ΜέΡΑ25 θα ζητήσει να πάρουν θέση στις προτάσεις που θα κατατεθούν τα μέλη του κόμματος κατέληξε” ο κ.Βαρουφάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ